Κοτόπουλο σχάρας με πικάντικο γλάσο
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Barbeque
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
- 1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- Αλάτι
- 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα με κόκκους
- θυμάρι
- 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό)
- 2 (ανοιγμένο στα δύο και ελαφρώς χτυπημένο ίσα να σπάσουν τα κοκαλάκια της πλάτης) ή στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια κοτόπουλα
- 1/2 (χυμός για το γλάσο) λεμόνι
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7231636
7084654
7066180
7064248
Load 4 more products
Start cooking
Παίρνετε τα κοτόπουλα και τα πλένετε πολύ καλά. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι και τα μαρινάρετε για μία ώρα περίπου. Στο μεταξύ ανάβετε τα κάρβουνα. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτετε τη μουστάρδα, το σκόρδο πολτοποιημένο, το τζίντζερ, τη σόγια σος, τη μαύρη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύετε πολύ καλά έτσι ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Τοποθετείτε τα κοτόπουλα ξαπλωτά στη σχάρα. Όση ώρα ψήνονται τα περνάτε απαλά με τη πικάντικη σάλτσα για να κάνουν την τραγανή κρούστα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Barbeque
Dinner
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7231636
7084654
7066180
7064248
Load 4 more products