facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚοτόπουλο σχάρας με πικάντικο γλάσο
Ab logo
  • Κοτόπουλο σχάρας με πικάντικο γλάσο
Κοτόπουλο σχάρας με πικάντικο γλάσο

Κοτόπουλο σχάρας με πικάντικο γλάσο

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

8 servings
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 (ανοιγμένο στα δύο και ελαφρώς χτυπημένο ίσα να σπάσουν τα κοκαλάκια της πλάτης) ή στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια κοτόπουλα
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό)
  • θυμάρι
  • 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • Αλάτι
  • λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
  • 1/2 (χυμός για το γλάσο) λεμόνι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 (ανοιγμένο στα δύο και ελαφρώς χτυπημένο ίσα να σπάσουν τα κοκαλάκια της πλάτης) ή στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια κοτόπουλα
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό)
  • θυμάρι
  • 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • Αλάτι
  • λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
  • 1/2 (χυμός για το γλάσο) λεμόνι

Start cooking

Παίρνετε τα κοτόπουλα και τα πλένετε πολύ καλά. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι και τα μαρινάρετε για μία ώρα περίπου. Στο μεταξύ ανάβετε τα κάρβουνα. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτετε τη μουστάρδα, το σκόρδο πολτοποιημένο, το τζίντζερ, τη σόγια σος, τη μαύρη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύετε πολύ καλά έτσι ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Τοποθετείτε τα κοτόπουλα ξαπλωτά στη σχάρα. Όση ώρα ψήνονται τα περνάτε απαλά με τη πικάντικη σάλτσα για να κάνουν την τραγανή κρούστα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Barbeque
Dinner
All seasons
Main courses

Shop recipe for 8 servings

  • Σάλτσα Σόγιας 150 ml
    150 ml
    30,67 €/ L
    €4,60
    7084654
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    This item is no longer available
    7064489