Κοτόπουλο στο φούρνο με μυρωδικά και λεμόνια κονφί
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ολόκληρο νωπό κοτόπουλο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- 1 σκόρδο κομμένο στη μέση
- 3 κ. σούπας ανάμικτα ψιλοκομμένα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι κ.λ.π.)
- ανθό αλατιού
- 4 λεμόνια κονφί
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7231636
7145891
7069760
7064248
Load 4 more products
Start cooking
Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με την μουστάρδα, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Απλώνετε το μίγμα με ένα πινέλο σε όλο το κοτόπουλο (και στην κοιλιά). Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί μαζί με τα λεμόνια κονφί, ένα ποτήρι νερό και το κρασί. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάζετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με τα υγρά του ταψιού. Ανεβάζετε την θερμοκρασία και το ψήνετε για 10 – 15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.Για τα λεμόνια κονφίΧαράζετε τα λεμόνια στα τέσσερα καθέτως σε όλο το μήκος τους. Γεμίζετε τα λεμόνια με αλάτι θαλασσινό και τα βάζετε σε αποστειρωμένο βάζο. Όταν το βάζο γεμίσει, ρίχνετε χυμό λεμονιού τόσο όσο να καλύπτει όλα τα λεμόνια και το αλάτι. Σφραγίζετε το βάζο και αποθηκεύετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 3 μήνες. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, τα ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7231636
7145891
7069760
7064248
Load 4 more products