Recipe Search ResultsΚοτόπουλο στο φούρνο με μυρωδικά και λεμόνια κονφί
Ab logo
  • Κοτόπουλο στο φούρνο με μυρωδικά και λεμόνια κονφί

Κοτόπουλο στο φούρνο με μυρωδικά και λεμόνια κονφί

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κοτόπουλο στο φούρνο με μυρωδικά και λεμόνια κονφί

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ολόκληρο νωπό κοτόπουλο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 σκόρδο κομμένο στη μέση
  • 3 κ. σούπας ανάμικτα ψιλοκομμένα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι κ.λ.π.)
  • ανθό αλατιού
  • 4 λεμόνια κονφί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με την μουστάρδα, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Απλώνετε το μίγμα με ένα πινέλο σε όλο το κοτόπουλο (και στην κοιλιά). Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί μαζί με τα λεμόνια κονφί, ένα ποτήρι νερό και το κρασί. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάζετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με τα υγρά του ταψιού. Ανεβάζετε την θερμοκρασία και το ψήνετε για 10 – 15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.Για τα λεμόνια κονφίΧαράζετε τα λεμόνια στα τέσσερα καθέτως σε όλο το μήκος τους. Γεμίζετε τα λεμόνια με αλάτι θαλασσινό και τα βάζετε σε αποστειρωμένο βάζο. Όταν το βάζο γεμίσει, ρίχνετε χυμό λεμονιού τόσο όσο να καλύπτει όλα τα λεμόνια και το αλάτι. Σφραγίζετε το βάζο και αποθηκεύετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 3 μήνες. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, τα ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Κοτόπουλο στο φούρνο με μυρωδικά και λεμόνια κονφί

Shop this recipe

Essential ingredients