Recipe Search ResultsΚοτόσουπα με πράσο και πατάτες
Ab logo
  • Κοτόσουπα με πράσο και πατάτες

Κοτόσουπα με πράσο και πατάτες

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Κοτόσουπα με πράσο και πατάτες

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 µεγάλο κοτόπουλο
  • 1 αβγά
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 ψιλοκοµµένο πράσο
  • 2 χοντροκοµµένες πατάτες
  • 3 καρότα κοµµένα σε λωρίδες
  • 1 ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 3 (χυμός) λεµόνια

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Πλένουµε καλά το κοτόπουλο και το κόβουµε σε κοµµάτια. Λιώνουµε το βούτυρο σε µια µεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουµε το κρεμµύδι και σοτάρουµε για 3-4 λεπτά µέχρι να ροδίσει. Ρίχνουµε τα καρότα και τις πατάτες, ανακατέβουµε και έπειτα προσθέτουµε το ψιλοκοµµένο πράσο. Στη συνέχεια προσθέτουµε το κοτόπουλο, το οποίο έχουµε πρώτα πασπαλίσει µε λίγο αλεύρι. Ρίχνουµε 1,5lt νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουµε να σιγοβράσει, µε σκεπασµένη την κατσαρόλα, για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα µέχρι να’ρθει να χυλώσει και να γίνει πηχτός ο ζωµός. Όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιµη, φτιάχνουµε το αβγολέµονο, χτυπώντας το αβγό µε το χυµό λεµονιού και προσθέτοντας σταδιακά και σιγά-σιγά ζωµό από την κατσαρόλα. Κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουµε το αβγολέµονο, ανακατεύουµε και την ξανατοποθετούµε στο µάτι της κουζίνας για να πάρει µία βράση ακόµα. Σερβίρουµε τη σούπα ζεστή.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Aperitif
  • Κοτόσουπα με πράσο και πατάτες

Shop this recipe

Essential ingredients