Ομελέτες τυλιχτές και γεμιστές με ρύζι και κιμά
Average, >60'
Πλένουµε καλά το κοτόπουλο και το κόβουµε σε κοµµάτια. Λιώνουµε το βούτυρο σε µια µεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουµε το κρεμµύδι και σοτάρουµε για 3-4 λεπτά µέχρι να ροδίσει. Ρίχνουµε τα καρότα και τις πατάτες, ανακατέβουµε και έπειτα προσθέτουµε το ψιλοκοµµένο πράσο. Στη συνέχεια προσθέτουµε το κοτόπουλο, το οποίο έχουµε πρώτα πασπαλίσει µε λίγο αλεύρι. Ρίχνουµε 1,5lt νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουµε να σιγοβράσει, µε σκεπασµένη την κατσαρόλα, για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα µέχρι να’ρθει να χυλώσει και να γίνει πηχτός ο ζωµός. Όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιµη, φτιάχνουµε το αβγολέµονο, χτυπώντας το αβγό µε το χυµό λεµονιού και προσθέτοντας σταδιακά και σιγά-σιγά ζωµό από την κατσαρόλα. Κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουµε το αβγολέµονο, ανακατεύουµε και την ξανατοποθετούµε στο µάτι της κουζίνας για να πάρει µία βράση ακόµα. Σερβίρουµε τη σούπα ζεστή.
Not available online, save to list
Not available online, save to list
Not available online, save to list
Not available online, save to list