Start cooking
• Βράζουμε αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το κουνουπίδι και βράζουμε για 10 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
• Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για 10 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και πετάμε το σκόρδο.
• Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε το αβγό και τη μισή γραβιέρα.
• Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο κουνουπίδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και φρυγανιά.
• Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, και σερβίρουμε μαζί με τη γαλοπούλα.