Recipe Search ResultsΚουνουπίδι πανέ στον φούρνο, με ντοματένια σάλτσα μουστάρδας
Ab logo
  • Κουνουπίδι πανέ στον φούρνο, με ντοματένια σάλτσα μουστάρδας

Κουνουπίδι πανέ στον φούρνο, με ντοματένια σάλτσα μουστάρδας

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Salad
Κουνουπίδι πανέ στον φούρνο, με ντοματένια σάλτσα μουστάρδας

Ingredients for 6 People

6 People
  • 600 γρ. ντοματάκια κονκασέ, από κονσέρβα (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • αλάτι (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 100 ml λευκό κρασί (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν με μέλι (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 30 ml ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  • 300 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7136110
  • Κουνουπίδι Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063767
  • ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ  180 GR
    This item is no longer available
    7125802
  • Start cooking

    Κουνουπίδι: Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, προσθέτουμε με προσοχή το κουνουπίδι, με το κοτσάνι προς τα κάτω και το βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά να παραμείνει τραγανό. Το στραγγίζουμε καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το χωρίζουμε στα μπουκετάκια του.Χτυπάμε τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το κάρι και την πάπρικα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτάμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στα χτυπημένα αβγά και κατόπιν τα πανάρουμε στο μείγμα της φρυγανιάς. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σάλτσα: Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα σκόρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις μουστάρδες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να δέσει. Σερβίρουμε τη σάλτσα με τα παναρισμένα κουνουπιδάκια και συνοδεύουμε με αυτά κρεατικά σχάρας ή πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και απολαμβάνουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch,Dinner
    Salad
    • Κουνουπίδι πανέ στον φούρνο, με ντοματένια σάλτσα μουστάρδας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7136110
  • Κουνουπίδι Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063767
  • ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ  180 GR
    This item is no longer available
    7125802