Kουραμπιεδες με αμύγδαλο και Lurpak
Rating
5 of 5Shop this recipe

Ingredients for 1 People
- 440 Lurpak βούτυρο
- 1/2 kg αλεύρι
- 110 g ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών
- 200 g αμύγδαλα ασπρισμένα
- Λίγο κονιάκ
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 kg ζάχαρη αχνή
- Λίγο ανθόνερο
Shop this recipe
Essential ingredients
7079539
7087510
7070127
7083554
Load 3 more products
Start cooking
Χτυπήστε το Lurpak στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει τελείως. Προσθέστε τη ζάχαρη, τους κρόκους και εξακολουθήστε να δουλεύετε το μίγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Ρίξτε στο βούτυρο το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώστε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Πλάστε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε και τοποθετήστε τους σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε τους σε μέτριο φούρνο για 15 – 20 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο, ραντίστε τους με ανθόνερο, πασπαλίστε τους με άφθονη ζάχαρη (περνώντας τη μέσα από σήτα γιατί έτσι πέφτει αφράτη), και τοποθετήστε τους κατά στρώσεις σε μία πιατέλα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Shop this recipe
Essential ingredients
7079539
7087510
7070127
7083554
Load 3 more products