facebook-pixel
Recipe Search ResultsKουραμπιεδες με αμύγδαλο και Lurpak
Ab logo
  • Kουραμπιεδες με αμύγδαλο και Lurpak
Kουραμπιεδες με αμύγδαλο και Lurpak

Kουραμπιεδες με αμύγδαλο και Lurpak

5/5

Ingredients forPeople

1 serving
  • 440 Lurpak βούτυρο
  • 1/2 kg αλεύρι
  • 110 g ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 200 g αμύγδαλα ασπρισμένα
  • Λίγο κονιάκ
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 kg ζάχαρη αχνή
  • Λίγο ανθόνερο
  • 440 Lurpak βούτυρο
  • 1/2 kg αλεύρι
  • 110 g ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 200 g αμύγδαλα ασπρισμένα
  • Λίγο κονιάκ
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 kg ζάχαρη αχνή
  • Λίγο ανθόνερο

Start cooking

Χτυπήστε το Lurpak στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει τελείως. Προσθέστε τη ζάχαρη, τους κρόκους και εξακολουθήστε να δουλεύετε το μίγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Ρίξτε στο βούτυρο το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώστε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Πλάστε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε και τοποθετήστε τους σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε τους σε μέτριο φούρνο για 15 – 20 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο, ραντίστε τους με ανθόνερο, πασπαλίστε τους με άφθονη ζάχαρη (περνώντας τη μέσα από σήτα γιατί έτσι πέφτει αφράτη), και τοποθετήστε τους κατά στρώσεις σε μία πιατέλα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!