Recipe Search ResultsΚραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια
Ab logo
  • Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια

Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κιλό κυδώνια
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλ. Τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 4 κ.σ. πετιμέζι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. λιναρόσπορος (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 50 γρ. νιφάδες βρόμης (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι, σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη (Για την τραγανή επικάλυψη)
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο (Για την τραγανή επικάλυψη)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Πετιμέζι Μούστος 450g
    This item is no longer available
    7071888
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΧΥΜΟΥ
    This item is no longer available
    7125810
  • ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ  250 GR
    This item is no longer available
    7224358
  • Start cooking

    Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε τη σάρκα σε μέτρια κομμάτια. Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τα βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε τις σταφίδες, το πετιμέζι και τον χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε τα υλικά αυτά σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν και να μελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο, το αλεύρι και το βούτυρο, ζυμώνοντας το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν χονδρά ψίχουλα, κάπως νωπό. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρόμης, τα μπαχαρικά και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα αυτό ομοιόμορφα επάνω στα φρούτα του ταψιού, καλύπτοντάς τα σχεδόν παντού, εκτός από ένα περιθώριο 1- 2 εκ. από τα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνουμε το γλυκό για 35-40 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν καλά και η κρούστα να γίνει ρόδινη και τραγανή. Το σερβίρουμε χλιαρό και, αν θέλουμε το γαρνίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Dessert
    Desserts
    • Κραμπλ με κυδώνια, πετιμέζι και ανατολίτικα μπαχάρια

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Πετιμέζι Μούστος 450g
    This item is no longer available
    7071888
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΧΥΜΟΥ
    This item is no longer available
    7125810
  • ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ  250 GR
    This item is no longer available
    7224358