Recipe Search ResultsΚρανιός Σπετσιώτα
Ab logo
  • Κρανιός Σπετσιώτα
  • Κρανιός Σπετσιώτα

Κρανιός Σπετσιώτα

by #MadeWithAB
Τι θυμίζει καλοκαίρι περισσότερο από μία κλασική καλοκαιρινή συνταγή, όπως ένα ψάρι αλά σπετσιώτα; #MadewithAΒ

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Other
Main courses
Κρανιός Σπετσιώτα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1200 g κρανιός
  • 600 g τομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 τομάτα κομμένη σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 λεμόνι
  • 200 ml λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064239
  • 7064447
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Start cooking

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, τη δάφνη, τη μισή ποσότητα του μαϊντανού, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10’. 3. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα τον κρανιό ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. 4. Καλύπτουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και επάνω τοποθετούμε τις φέτες τομάτας. 5. Ψήνουμε για 45’ στους 180οC.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Other
    Lunch
    Main courses
    • Κρανιός Σπετσιώτα
    • Κρανιός Σπετσιώτα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064239
  • 7064447
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307