Κρασάτες πατάτες με καπνιστή πάπρικα και ρίγανη
by AB Food Stories
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Side dishes

Ingredients for 4 People
- 1 kg πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 300 ml λευκό ξηρό κρασί
- 200 ml ζωμός κρέατος, καυτός
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
- χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Start cooking
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε καλά τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το κρασί, τον ζωμό, την πάπρικα και τη ρίγανη. Αδειάζουμε το μείγμα στις πατάτες, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και αρκετό πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα (ανάλογα με το μέγεθος που θα κόψουμε τις πατάτες), μέχρι να ροδίσουν. Στα μισά του χρόνου ψησίματος τις ανακατεύουμε προσεκτικά, για να ροδίσουν παντού.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ακόμα πάπρικα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Side dishes