Recipe Search ResultsΚρέας με Κυδώνια
Ab logo
  • Κρέας με Κυδώνια

Κρέας με Κυδώνια

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Sunday Course
Main courses
Κρέας με Κυδώνια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1500 g μοσχάρι ή χοιρινό σε μερίδες
  • 600 g κυδώνια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κούπες ζεστό νερό
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές
  • 1,5 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 40 ml βαλσαμική κρέμα
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 μπαχάρια
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 40 g βούτυρο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές του.2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον τοματοπελτέ, τη δάφνη και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’.Προσθέτουμε το ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 60’.3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα κυδώνια με το βούτυρο και τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με τη μουστάρδα και τη βαλσαμική κρέμα.4. Σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Σε περίπου 20’, μόλις μαλακώσουν τα κυδώνια και μελώσει η σάλτσα, το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Sunday Course
Lunch
Main courses
  • Κρέας με Κυδώνια

Shop this recipe

Essential ingredients