Recipe Search ResultsΚρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο
Ab logo
  • Κρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο

Κρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο

Ingredients for 4 People

4 People

    Start cooking

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το πράσο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και αρχίζουμε σιγά-σιγά να το «δουλεύουμε» με μια σπάτουλα μέχρι να αρχίζει να αλλάζει χρώμα και να γίνεται λευκός. Ανακατεύουμε συνέχεια για 8 με 9 λεπτά. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζουμε το μίγμα του κιμά και το αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία για να ρίξουμε μέσα τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα.

    Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Απλώνουμε το πρώτο και δεύτερο χωριάτικο φύλλο στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού 26 εκ. και αφήνουμε τα φύλλα να περισσεύουν από το ταψί. Κατόπιν ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με μια σπάτουλα. Τη σκεπάζουμε με άλλα τρία χωριάτικα φύλλα ελαφρώς λαδωμένα μεταξύ τους. Τη χαράζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια. Στη συνέχεια ενώνουμε το υπόλοιπο μίγμα βουτύρου, ηλιέλαιου και ελαιολάδου με το γάλα και περιχύνουμε με αυτό την πίτα. Ψήνουμε στους 180ºC για 45 με 50 λεπτά. Κόβουμε την πίτα αφού κρυώσει.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Κρεατόπιτα με χοιρινό και πράσο