facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚρεμ Μπρουλέ με τζίντζερ και λεμόνι
Ab logo
  • Κρεμ Μπρουλέ με τζίντζερ και λεμόνι
Κρεμ Μπρουλέ με τζίντζερ και λεμόνι

Κρεμ Μπρουλέ με τζίντζερ και λεμόνι

by Άκης Πετρετζίκης
"Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει ιδέες για ένα ιδιαίτερο, εορταστικό μενού - για επιδόρπιο η ""Κρεμ Μπρουλέ με τζίντζερ και λεμόνι"". Χρόνια πολλά! "
Easy
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 40 g φρέσκο τζίντζερ
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική και λίγη έξτρα (για καραμέλωμα)
  • καραμελωμένο τζίντζερ (για σερβίρισμα)
  • άνθη λεβάντας (για σερβίρισμα)
  • 40 g φρέσκο τζίντζερ
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική και λίγη έξτρα (για καραμέλωμα)
  • καραμελωμένο τζίντζερ (για σερβίρισμα)
  • άνθη λεβάντας (για σερβίρισμα)

Start cooking

2. Ξεκινάμε με ένα tip! Όταν βάζουμε φρέσκο τζίντζερ σε οποιαδήποτε κρέμα, φροντίζουμε να το βράσουμε πρώτα για 1’. Κι αυτό, γιατί το τζίντζερ διαθέτει κάποια ένζυμα τα οποία δεν επιτρέπουν στην κρέμα να δέσει εάν δεν έχει περάσει πρώτα μια βράση.

3. Έτσι, βράζουμε το τζίντζερ σε νερό για 1-2’ και το σουρώνουμε καλά, πιέζοντας για να φύγει όλο το νερό.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100οC στον αέρα, τοποθετώντας τη σχάρα σε υψηλή θέση μέσα στο φούρνο (πάνω από τη μέση), ώστε να περνάει αρκετός αέρας κάτω από το ταψάκι.

5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους των αβγών, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

6. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με τα χέρια μας την υπόλοιπη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού για 1’.

7. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη με το ξύσμα και το τζίντζερ, βράζουμε το μίγμα σε δυνατή φωτιά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.

8. Σουρώνουμε και πιέζουμε καλά το τζίντζερ, για να πάρουμε όλο το υγρό στο μίγμα.

9. Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά-σιγά (περίπου με 3 κουταλιές) το μίγμα της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να ζεστάνουμε τους κρόκους. Προσοχή – δεν πρέπει να ρίξουμε όλο το ζεστό μίγμα μέσα στους κρόκους γιατί θα τους κάψουμε.

10. Μόλις οι κρόκοι των αβγών ζεσταθούν, ρίχνουμε το μίγμα από το μπολ πίσω στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε αυτό το τελικό μίγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο.

11. Τοποθετούμε τα άδεια πυρίμαχα μπολάκια για την κρεμ μπρουλέ σε ένα ρηχό ταψί,.

12. Γεμίζουμε τα μπολάκια με το μίγμα από το δοσομετρικό δοχείο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-50’.

13. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο μέσα στο ψυγείο.

14. Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε κάθε μία από τις κρέμες από πάνω με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και καίμε τη ζάχαρη με το φλόγιστρο.

Εάν δεν έχουμε φλόγιστρο, ξανατοποθετούμε τα μπολάκια μέσα στο φούρνο και ψήνουμε πολύ προσεκτικά, στο γκριλ, μέχρι να καεί η ζάχαρη.

15. Συνοδεύουμε με το καραμελωμένο τζίντζερ και τη λεβάντα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
New Year's Day
Dinner
Winter
Desserts

Shop recipe for 4 servings

  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063942
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    8,2 €/ L
    €1,64
    7078311