facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚρέμα σοκολάτας και καφέ σε ρίγες
Ab logo
  • Κρέμα σοκολάτας και καφέ σε ρίγες
Κρέμα σοκολάτας και καφέ σε ρίγες

Κρέμα σοκολάτας και καφέ σε ρίγες

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Hard
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

4 servings

      Start cooking

      Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο γάλα. Το τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 84οC, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Χωρίζουμε αυτό το μίγμα σε δύο ίσα μέρη και ρίχνουμε στο ένα μέρος τα 3 φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και τον καφέ που έχουμε διαλύσει στο ζεστό νερό. Στο άλλο μέρος, ρίχνουμε το ένα φύλλο ζελατίνας μαζί με τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε σταδιακά τις δύο κρέμες κι όταν αρχίσουν να πήζουν, προσθέτουμε από 150 γρ. παχύρρευστης κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια εναλλάξ. Δηλαδή, βάζουμε μία στρώση σοκολάτας, αφήνουμε ελαφρώς να σταθεροποιηθεί και με πολλή προσοχή καλύπτουμε με μία στρώση καφέ. Ενδιάμεσα στις στρώσεις, στο κέντρο ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι, χωρίς να ακουμπάει στα τοιχώματα του ποτηριού. Γαρνίρουμε με φύλλα σοκολάτας.

      Rating

      Not rated yet
      Have you tried this recipe?
      Tell us how much you enjoyed it!
      International
      Classic
      Everyday recipe
      Dessert
      All seasons
      Desserts