Recipe Search ResultsΚρέμα σοκολάτας και καφέ σε ρίγες
Ab logo
  • Κρέμα σοκολάτας και καφέ σε ρίγες

Κρέμα σοκολάτας και καφέ σε ρίγες

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Κρέμα σοκολάτας και καφέ σε ρίγες

Ingredients for 4 People

4 People

    Start cooking

    Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο γάλα. Το τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 84οC, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Χωρίζουμε αυτό το μίγμα σε δύο ίσα μέρη και ρίχνουμε στο ένα μέρος τα 3 φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και τον καφέ που έχουμε διαλύσει στο ζεστό νερό. Στο άλλο μέρος, ρίχνουμε το ένα φύλλο ζελατίνας μαζί με τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε σταδιακά τις δύο κρέμες κι όταν αρχίσουν να πήζουν, προσθέτουμε από 150 γρ. παχύρρευστης κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια εναλλάξ. Δηλαδή, βάζουμε μία στρώση σοκολάτας, αφήνουμε ελαφρώς να σταθεροποιηθεί και με πολλή προσοχή καλύπτουμε με μία στρώση καφέ. Ενδιάμεσα στις στρώσεις, στο κέντρο ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι, χωρίς να ακουμπάει στα τοιχώματα του ποτηριού. Γαρνίρουμε με φύλλα σοκολάτας.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Κρέμα σοκολάτας και καφέ σε ρίγες