Recipe Search ResultsΚρεμμύδια Γεμιστά με κύβο λαχανικών Knorr
Ab logo
  • Κρεμμύδια Γεμιστά  με κύβο λαχανικών Knorr

Κρεμμύδια Γεμιστά με κύβο λαχανικών Knorr

by KNORR E-COOKING SESSIONS

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κρεμμύδια Γεμιστά  με κύβο λαχανικών Knorr

Ingredients for 10 People

10 People
  • 300 g μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια
  • 200 g κολοκύθι, τριμμένο
  • 150 g ρύζι, Καρολίνα
  • 100 g καρότο, τριμμένο
  • 100 g πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο λαχανικών KNORR, διαλυμένο σε 300 ml νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τα κρεμμύδια κατά μήκος, ώστε να αφαιρέσουμε τα εύκολα τα φύλλα τους. 2. Παράλληλα, τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, την αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 3. Στη συνέχεια, αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κρεμμύδια από το νερό, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και αφού κρυώσουν, χωρίζουμε τα κρεμμυδόφυλλα και τα αφήνουμε στην άκρη. 4. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 5. Κατόπιν, ρίχνουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το δυόσμο, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα κι έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. 6. Μόλις βράσει, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε ένα-ένα τα κρεμμυδόφυλλα κι έπειτα, τα τυλίγουμε με τη μακριά πλευρά να είναι παράλληλη με το πιάτο σε ρολό. 7. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κρεμμυδόφυλλα και μόλις ολοκληρωθούν, τοποθετούμε τα γεμιστά κρεμμύδια δίπλα-δίπλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20 εκ. και τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 8. Τέλος, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 1 ώρα. Τα τελευταία 15 λεπτά ψησίματος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. 9. Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε τα κρεμμύδια από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses
  • Κρεμμύδια Γεμιστά  με κύβο λαχανικών Knorr