Κρεμμυδοκαλτσούνια με φέτα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Party
Aperitif
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- αλάτι (για τη γέμιση)
- 4 κουταλιές σούπας αλεύρι (για τη γέμιση)
- 1,5 κιλά φέτα
- 3 ματσάκια δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κιλά σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- σουσάμι για το πασπάλισμα
- 2 αβγών για το άλειμμα
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές σούπας ρακή ή γκράπα
- Πιπέρι (Για τη γέμιση)
Shop this recipe
Essential ingredients
7069681
7069573
7076034
7133875
Load 4 more products
Start cooking
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι. Το στραγγίζουμε, το ψιλοκόβουμε και το τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο, για 3 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Ετοιμάζουμε το φύλλο ως εξής: Ρίχνουμε το νερό, τη ρακή, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Ανοίγουμε το φύλλο, μέτριο σε πάχος και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με διαστάσεις 8x8 εκ. Βάζουμε στη μέση του κάθε κομματιού 2 κουταλιές γέμιση. Βρέχουμε τις άκρες του φύλλου και διπλώνουμε το φύλλο από τις 4 άκρες του προς τα μέσα. Αλείφουμε τα καλιτσούνια με τα χτυπημένα αβγά και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα τοποθετούμε σ’ ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 –25 λεπτά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Party
Dinner
All seasons
Aperitif
Shop this recipe
Essential ingredients
7069681
7069573
7076034
7133875
Load 4 more products