Recipe Search ResultsΚριθαράκι με ψιλοκομμένα λαχανικά και τόνο κονσέρβας
Ab logo
  • Κριθαράκι με ψιλοκομμένα λαχανικά και τόνο κονσέρβας

Κριθαράκι με ψιλοκομμένα λαχανικά και τόνο κονσέρβας

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Low Fat
Summer Meal
Main courses
Κριθαράκι με ψιλοκομμένα λαχανικά και τόνο κονσέρβας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένες
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κολοκύθι, σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 κ. γ. κουρκουμάς
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • Κριθαράκι Μέτριο 500g
    500 gr
    1,48 Ε/ Kg
    €0,74
    7083896
  • Τόνος Φιλέτο Σε Νερό 2X140 gr
    This item is no longer available
    7139831
  • ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΤΥΠΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063697
  • Start cooking

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέσα σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κολοκύθι και τις πιπεριές να σοταριστούν, αλλά όχι πολύ για να παραμείνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι, το οποίο σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μισό ζωμό λαχανικών, τον κουρκουμά, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Τότε, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και πάλι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τα ντοματίνια και τον τόνο θρυμματισμένο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Mediterranean
    Low Fat
    Summer Meal
    Lunch
    Main courses
    • Κριθαράκι με ψιλοκομμένα λαχανικά και τόνο κονσέρβας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • Κριθαράκι Μέτριο 500g
    500 gr
    1,48 Ε/ Kg
    €0,74
    7083896
  • Τόνος Φιλέτο Σε Νερό 2X140 gr
    This item is no longer available
    7139831
  • ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΤΥΠΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063697