Recipe Search ResultsΚριθαρότο με λουκάνικο ή παστό και κεφαλοτύρι
Ab logo
  • Κριθαρότο με λουκάνικο ή παστό και κεφαλοτύρι

Κριθαρότο με λουκάνικο ή παστό και κεφαλοτύρι

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κριθαρότο με λουκάνικο ή παστό και κεφαλοτύρι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 2 λουκάνικο χοιρινό με πράσο
  • Αλάτι
  • λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 κουταλιές σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο αγελαδινό
  • 10 τοματίνια μικρά ολόκληρα
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλό κριθαράκι χονδρό
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και την ψίχα από τα λουκάνικα (χωρίς το εξωτερικό έντερο) ή το παστό κομμένο σε κυβάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 1 με 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι να σοταριστεί και να γυαλίσει. Τέλος, σβήνουμε με το μισό κρασί και το αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και το άλλο μισό κρασί. Ανακατεύουμε συνεχώς και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε έπειτα το αλάτι, το πιπέρι και τα τοματίνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 5 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά ενώ είναι ακόμα ζουμερό και προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses
  • Κριθαρότο με λουκάνικο ή παστό και κεφαλοτύρι

Shop this recipe

Essential ingredients