facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚρητική παντζαροσαλάτα με ξινομυζήθρα και dressing γιαουρτιού με καρύδια
Ab logo
  • Κρητική παντζαροσαλάτα με ξινομυζήθρα και dressing γιαουρτιού με καρύδια
Κρητική παντζαροσαλάτα με ξινομυζήθρα και dressing γιαουρτιού με καρύδια

Κρητική παντζαροσαλάτα με ξινομυζήθρα και dressing γιαουρτιού με καρύδια

by Akis Petretzikis
Easy
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

8 servings
  • 500 γρ. βρασμένα παντζάρια
  • 150 γρ. ξινομυζήθρα
  • 100 g γιαούρτι (απλό, όχι στραγγιστό)
  • 200 ml χυμοί πορτοκαλιών
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 25 ml μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 g φέτα σε κύβους (για το σερβίρισμα)
  • 50 g καρύδια (για το σερβίρισμα)
  • μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου (για το σερβίρισμα)
  • 500 γρ. βρασμένα παντζάρια
  • 150 γρ. ξινομυζήθρα
  • 100 g γιαούρτι (απλό, όχι στραγγιστό)
  • 200 ml χυμοί πορτοκαλιών
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 25 ml μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 g φέτα σε κύβους (για το σερβίρισμα)
  • 50 g καρύδια (για το σερβίρισμα)
  • μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου (για το σερβίρισμα)

Start cooking

1. Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες (πάχους 4-5χιλ).
2. Ξεπλένουμε τις φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό πορτοκαλιού, τα 20ml ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το τζίντζερ, και τις αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
3. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα, το γιαούρτι, το μπαλσάμικο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
5. Όταν τα παντζάρια πάρουν ωραία γεύση, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε εναλλάξ σε μια πιατέλα με το dressing.
6. Ενδιάμεσα, βάζουμε καρύδια και κομματάκια φέτας.
7. Γαρνίρουμε με τον δυόσμο και επιπλέον ελαιόλαδο εάν χρειαστεί.
8. Το ζουμί από τα παντζάρια μαζί με το πορτοκάλι εγώ το πίνω :-) ή το περιχύνω τη σαλάτα.
9. Σερβίρουμε!

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Easter
Lunch
Spring
Salad

Shop recipe for 8 servings