Κρητική παντζαροσαλάτα με ξινομυζήθρα και dressing γιαουρτιού με καρύδια
by Akis Petretzikis
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Easter
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 500 γρ. βρασμένα παντζάρια
- 50 g καρύδια (για το σερβίρισμα)
- 100 g φέτα σε κύβους (για το σερβίρισμα)
- λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
- 25 ml μπαλσάμικο λευκό
- 40 ml ελαιόλαδο
- 200 ml χυμοί πορτοκαλιών
- 100 g γιαούρτι (απλό, όχι στραγγιστό)
- 150 γρ. ξινομυζήθρα
- μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου (για το σερβίρισμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7063905
7076032
7064466
7136110
Load 4 more products
Start cooking
1. Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες (πάχους 4-5χιλ).
2. Ξεπλένουμε τις φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό πορτοκαλιού, τα 20ml ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το τζίντζερ, και τις αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
3. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα, το γιαούρτι, το μπαλσάμικο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
5. Όταν τα παντζάρια πάρουν ωραία γεύση, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε εναλλάξ σε μια πιατέλα με το dressing.
6. Ενδιάμεσα, βάζουμε καρύδια και κομματάκια φέτας.
7. Γαρνίρουμε με τον δυόσμο και επιπλέον ελαιόλαδο εάν χρειαστεί.
8. Το ζουμί από τα παντζάρια μαζί με το πορτοκάλι εγώ το πίνω :-) ή το περιχύνω τη σαλάτα.
9. Σερβίρουμε!
2. Ξεπλένουμε τις φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό πορτοκαλιού, τα 20ml ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το τζίντζερ, και τις αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
3. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα, το γιαούρτι, το μπαλσάμικο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
5. Όταν τα παντζάρια πάρουν ωραία γεύση, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε εναλλάξ σε μια πιατέλα με το dressing.
6. Ενδιάμεσα, βάζουμε καρύδια και κομματάκια φέτας.
7. Γαρνίρουμε με τον δυόσμο και επιπλέον ελαιόλαδο εάν χρειαστεί.
8. Το ζουμί από τα παντζάρια μαζί με το πορτοκάλι εγώ το πίνω :-) ή το περιχύνω τη σαλάτα.
9. Σερβίρουμε!
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Easter
Lunch
Spring
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7063905
7076032
7064466
7136110
Load 4 more products