facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚροκετάκια με αβγά
Ab logo
  • Κροκετάκια με αβγά
Κροκετάκια με αβγά

Κροκετάκια με αβγά

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Easy
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

8 servings
  • Αλεύρι (Για το πανάρισμα)
  • 1 φλιτζάνι περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (Για το πέστο μαϊντανού)
  • 50 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένη (Για το πέστο μαϊντανού)
  • Πιπέρι (Για το πέστο μαϊντανού)
  • Αλάτι (Για το πέστο μαϊντανού)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (Για το πέστο μαϊντανού)
  • 1,5 φλιτζάνια κασέρι, χοντροτριμμένο
  • 3 φλιτζάνια μαϊντανός ψιλοκομμένος (Για το πέστο μαϊντανού)
  • 150 γρ. κουκουνάρια (Για το πέστο μαϊντανού)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (Για το πανάρισμα)
  • Σιμιγδάλι ψιλό (Για το πανάρισμα)
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 4 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα (Για το πανάρισμα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 κρόκος
  • 4 κουταλιές σούπας πεκορίνο τριμμένο
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 6 αβγά σφιχτά
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλεύρι (Για το πανάρισμα)
  • 1 φλιτζάνι περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (Για το πέστο μαϊντανού)
  • 50 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένη (Για το πέστο μαϊντανού)
  • Πιπέρι (Για το πέστο μαϊντανού)
  • Αλάτι (Για το πέστο μαϊντανού)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (Για το πέστο μαϊντανού)
  • 1,5 φλιτζάνια κασέρι, χοντροτριμμένο
  • 3 φλιτζάνια μαϊντανός ψιλοκομμένος (Για το πέστο μαϊντανού)
  • 150 γρ. κουκουνάρια (Για το πέστο μαϊντανού)
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (Για το πανάρισμα)
  • Σιμιγδάλι ψιλό (Για το πανάρισμα)
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 4 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα (Για το πανάρισμα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Start cooking

Για την μπεσαμέλ: Σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύοντας με αβγοδάρτη, προσθέτετε το αλεύρι. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνετε λίγο- λίγο το γάλα ζεστό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το πεκορίνο. Αφήνετε την μπεσαμέλ να γίνει χλιαρή, προσθέτετε τα σφιχτά αβγά κομματιασμένα με πιρούνι, τους 2 κρόκους και το κασέρι. Προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μίγμα να σφίξει στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.Το πλάθετε κατόπιν σε μικρές στρογγυλές κροκέτες, τις αλευρώνετε, τις περνάτε από τα ασπράδια και μετά από το σιμιγδάλι. Αραδιάζετε τις κροκέτες σε ταψί, σκεπασμένο με λαδόκολλα και τις αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να τις τηγανίσετε. Τηγανίζετε τις κροκέτες σε μπόλικο ζεστό ελαιόλαδο (σχεδόν να τις σκεπάζει), τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση, με πέστο μαϊντανού.Για το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε. Όσο τα χτυπάτε ρίχνετε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο, σαν κλωστή, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα σαν πηχτή αλοιφή (ίσως δεν χρειαστεί όλο το ελαιόλαδο).Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα μερικά ολόκληρα κουκουνάρια.ΤIPs Αν θέλετε τηγανίζετε τις κροκέτες νωρίτερα και για να τις ζεστάνετε τις βάζετε σε πολύ ζεστό φούρνο για 10 λεπτά. Αντί για πέστο, μπορείτε να συνοδεύσετε τις κροκέτες με 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, ανακατεμένο με 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλάτι.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Breakfast
All seasons
Aperitif

Shop recipe for 8 servings