facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚροκέτες με φακές και καρύδια
Ab logo
  • Κροκέτες με φακές και καρύδια
Κροκέτες με φακές και καρύδια

Κροκέτες με φακές και καρύδια

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φακές μέτριες καφέ ή πράσινες
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 10 ψιλοκομμένα μανιτάρια φρέσκα
  • 2 κουταλιές σούπας καρύδια χονδροκοπανισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χονδρό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φακές μέτριες καφέ ή πράσινες
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 10 ψιλοκομμένα μανιτάρια φρέσκα
  • 2 κουταλιές σούπας καρύδια χονδροκοπανισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χονδρό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξίδι και με τα χέρια μας δουλεύουμε το μίγμα έτσι ώστε να «σπάσουν» οι φακές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά. Τα προσθέτουμε στις «σπασμένες» φακές και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, τα καρύδια, το μαϊντανό, το αλάτι, το σουσάμι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας ώστε να αναμιχθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και πλάθουμε μέτριους κεφτέδες και στην συνέχεια τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί από όλες τις πλευρές. Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Party
Snack
All seasons
Aperitif

Shop recipe for 4 servings

  • Σουσάμι  50 gr
    This item is no longer available
    7064748
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248