Recipe Search ResultsΚροκέτες μπακαλιάρου με μυρωδικά και λαχανικά
Ab logo
  • Κροκέτες μπακαλιάρου με μυρωδικά και λαχανικά

Κροκέτες μπακαλιάρου με μυρωδικά και λαχανικά

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe,National Day
Main courses
Κροκέτες μπακαλιάρου με μυρωδικά και λαχανικά

Ingredients for 6 People

6 People
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • διάφορα λαχανικά (καρότα, κολοκύθι, σέλερι, πατάτα, γλυκοπατάτα)
  • πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουτάκι ανθρακούχο νερό (ή μισή δόση μπύρα)
  • 2 αυγά
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, πολύ ψιλοκομμένα (Για τις μπαλίτσες τυριού)
  • 1 ματσάκι αρωματικά (άνηθο, μαϊντανό), ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • Ανάμικτα Λαχανικά Κατεψυγμένα 450gr
    This item is no longer available
    7071307
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ  180 GR
    This item is no longer available
    7125802
  • Start cooking

    - Βράζουμε τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο για 10 λεπτά. Τον αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και τον διαλύουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια.
    - Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα κομματάκια μπακαλιάρου μαζί με τα αρωματικά, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το ανθρακούχο νερό, την τριμμένη φρυγανιά και το πιπέρι, έτσι ώστε να σχηματίσουν μια μαλακή μάζα. Αφήνουμε το μπολ καλυμμένο στο ψυγείο για 20 λεπτά.
    - Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια
    σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα
    τηγανίζουμε σε μέτρια καυτό λάδι. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    - Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Κόβουμε τα λαχανικά σε μέγεθος σπιρτόξυλου και τα περνάμε από το τηγάνι στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
    - Σερβίρουμε τις κροκέτες με τα λαχανικά. Εναλλακτικά μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με σκορδαλιά ή με λίγη μαγιονέζα αρωματισμένη με το ξύσμα 1 λεμονιού.  

    ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Νο 1  

    Μπακαλιάρος με άρωμα εσπεριδοειδών στο τηγάνι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    - Αποψύχουμε 2 φιλέτα μπακαλιάρου των 100 γρ. το καθένα και τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    - Τηγανίζουμε σε βούτυρο τα φιλέτα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά (ή τα σιγομαγειρεύουμε με λίγο νερό και κρασί). Όταν τα γυρίσουμε προσθέτουμε
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 μανταρίνι και
    1 μοσχολέμονο.
    - Ανακατεύουμε προσεκτικά και σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 6 λεπτά ακόμα.
    - Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με άγριο ρύζι ή βραστές πατάτες.

    ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Νο 2     

    Τάρτα με λαχανικά

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    - Στρώνουμε 1 φύλλο κουρού σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα με 22 εκ. διάμετρο. Τρυπάμε το φύλλο και βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο.
    - Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 γρ. διάφορα λαχανικά που μας έχουν περισσέψει, ψιλοκομμένα.Προσθέτουμε 100 γρ. κίτρινα τυριά, 6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα, 100 γρ. κρέμα τυριού, 100 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι και 2 φέτες ψιλοκομμένο καπνιστό χοιρινό (ή μπέικον ή σύγκλινο). Χτυπάμε 4 αυγά, ανακατεύουμε με 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος και 2 κ.σ. γιαούρτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε λίγη τριμμένη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, τα στρώνουμε στην ταρτιέρα.
    - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΊC για 35 λεπτά.
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    - Βράζουμε τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο για 10 λεπτά. Τον αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και τον διαλύουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια.
    - Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα κομματάκια μπακαλιάρου μαζί με τα αρωματικά, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το ανθρακούχο νερό, την τριμμένη φρυγανιά και το πιπέρι, έτσι ώστε να σχηματίσουν μια μαλακή μάζα. Αφήνουμε το μπολ καλυμμένο στο ψυγείο για 20 λεπτά.
    - Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια
    σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα
    τηγανίζουμε σε μέτρια καυτό λάδι. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    - Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Κόβουμε τα λαχανικά σε μέγεθος σπιρτόξυλου και τα περνάμε από το τηγάνι στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
    - Σερβίρουμε τις κροκέτες με τα λαχανικά. Εναλλακτικά μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με σκορδαλιά ή με λίγη μαγιονέζα αρωματισμένη με το ξύσμα 1 λεμονιού.  

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe,National Day
    Lunch,Dinner
    All seasons
    Main courses
    • Κροκέτες μπακαλιάρου με μυρωδικά και λαχανικά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • Ανάμικτα Λαχανικά Κατεψυγμένα 450gr
    This item is no longer available
    7071307
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ  180 GR
    This item is no longer available
    7125802