Start cooking
Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού σε φρυγανιέρα (ή στο γκριλ), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά αλλά να μην “αρπάξουν” και ξεραθούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αλείφουμε γενναιόδωρα τις φέτες ψωμιού με το μείγμα. Σε κάθε φέτα βάζουμε από 1 φέτα σολομού και πασπαλίζουμε με σουμάκι. Συμπληρώνουμε με 1 φετούλα αβοκάντο, 1 φέτα λεμόνι και λίγη κάππαρη. Σερβίρουμε αμέσως.