facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚροστίνι με καπνιστό σολομό και αρωματική κρέμα τυριού
Ab logo
  • Κροστίνι με καπνιστό σολομό και αρωματική κρέμα τυριού
Κροστίνι με καπνιστό σολομό και αρωματική κρέμα τυριού

Κροστίνι με καπνιστό σολομό και αρωματική κρέμα τυριού

by AB FOODSTORIES
Easy
1'- 30'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

1 serving
  • 180 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 8 φέτες από λευκή μπαγκέτα, κομμένες διαγώνια
  • 3 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 8 φέτες καπνιστού σολομού (περίπου 150 - 160 γρ. συνολικά)
  • 1 - 2 κ.γ. κάππαρη
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, πλυμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • λίγο σουμάκι (μπαχαρικό με ξινούτσικη γεύση)
  • 180 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 8 φέτες από λευκή μπαγκέτα, κομμένες διαγώνια
  • 3 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 8 φέτες καπνιστού σολομού (περίπου 150 - 160 γρ. συνολικά)
  • 1 - 2 κ.γ. κάππαρη
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, πλυμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • λίγο σουμάκι (μπαχαρικό με ξινούτσικη γεύση)

Start cooking

Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού σε φρυγανιέρα (ή στο γκριλ), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά αλλά να μην “αρπάξουν” και ξεραθούν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αλείφουμε γενναιόδωρα τις φέτες ψωμιού με το μείγμα. Σε κάθε φέτα βάζουμε από 1 φέτα σολομού και πασπαλίζουμε με σουμάκι. Συμπληρώνουμε με 1 φετούλα αβοκάντο, 1 φέτα λεμόνι και λίγη κάππαρη. Σερβίρουμε αμέσως.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Brunch
Winter
Starters & nibbles