Recipe Search ResultsΚροστίνι με συκωτάκια κοτόπουλου και ραντίτσιο κόκκινο
Ab logo
  • Κροστίνι με συκωτάκια κοτόπουλου και ραντίτσιο κόκκινο

Κροστίνι με συκωτάκια κοτόπουλου και ραντίτσιο κόκκινο

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Party
Aperitif
Κροστίνι με συκωτάκια κοτόπουλου και ραντίτσιο κόκκινο

Ingredients for 3 People

3 People
  • 1/2 κιλό συκωτάκι από κοτόπουλο
  • 1 μέτρια γαλλική μπαγκέτα (για τα κροστίνι)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τα κροστίνι)
  • Αλάτι
  • κύμινο
  • 3 σταγόνες λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι από ρόδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κεφάλι ραντίτσιο (για τα κροστίνι)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο τοποθετούμε τα συκωτάκια με ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό.Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά το πετιμέζι από το ρόδι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι,το κύμινο και το χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και σιγοψήνουμε για 4-5 λεπτά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει ελαφρά. Λιώνουμε τα συκωτάκια πιέζοντάς τα ελαφρά με ένα πιρούνι.

Για τα κροστίνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες. Αλείφουμε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Απλώνουμε το πατέ από τα συκωτάκια στις φέτες και γαρνίρουμε με ραντίτσιο.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Snack
All seasons
Aperitif
  • Κροστίνι με συκωτάκια κοτόπουλου και ραντίτσιο κόκκινο

Shop this recipe

Essential ingredients