Κροστίνι με συκωτάκια κοτόπουλου και ραντίτσιο κόκκινο
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Party
Aperitif
Shop this recipe

Ingredients for 3 People
- 1/2 κιλό συκωτάκι από κοτόπουλο
- 1 μέτρια γαλλική μπαγκέτα (για τα κροστίνι)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τα κροστίνι)
- Αλάτι
- κύμινο
- 3 σταγόνες λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι από ρόδι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κεφάλι ραντίτσιο (για τα κροστίνι)
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7075707
7137947
7064486
7062945
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο τοποθετούμε τα συκωτάκια με ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό.Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά το πετιμέζι από το ρόδι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι,το κύμινο και το χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και σιγοψήνουμε για 4-5 λεπτά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει ελαφρά. Λιώνουμε τα συκωτάκια πιέζοντάς τα ελαφρά με ένα πιρούνι.
Για τα κροστίνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες. Αλείφουμε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Απλώνουμε το πατέ από τα συκωτάκια στις φέτες και γαρνίρουμε με ραντίτσιο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Snack
All seasons
Aperitif
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7075707
7137947
7064486
7062945
Load 4 more products