Recipe Search ResultsΚρουασανάκια με τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο ζαμπόν
Ab logo
  • Κρουασανάκια με τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο ζαμπόν

Κρουασανάκια με τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο ζαμπόν

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Children's party
Snacks
Κρουασανάκια με τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο ζαμπόν

Ingredients for 12 People

12 People
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν, σε μικρούς κύβους
  • 1 αβγό + 1 ακόμη, χτυπημένο, για το άλειμμα
  • 2 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα τυριά, το ζαμπόν, το αβγό, το μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και κόβουμε κάθε φύλλο σε 3 παραλληλόγραμμα κομμάτια (από την μεγάλη πλευρά του) και το κάθε κομμάτι, διαγωνίως στη μέση για να δημιουργηθούν 2 τρίγωνα. Βάζουμε σε κάθε τρίγωνο 1 κ. σ. από το μείγμα των τυριών και τυλίγουμε (από την φαρδιά προς στην στενή πλευρά) το τρίγωνο για να δημιουργηθεί το σχήμα του κρουασάν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου, βάζουμε πάνω τα κρουασάν και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Children's party
Snack
Snacks
  • Κρουασανάκια με τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο ζαμπόν

Shop this recipe

Essential ingredients