Κρουτόν με αντσούγιες και γαρίδες
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Party
Aperitif
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1/2 κεφάλι σκόρδο
- Νο 2 ή 3 γαρίδα
- 4 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. Γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλάκι μαντζουράνα
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 45 γρ. αντσούγιες φιλέτο
- 100 γρ. βούτυρο αλμυρό
- 1 μαύρη μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
Shop this recipe
Essential ingredients
7064248
7062511
7062286
7064307
Load 4 more products
Start cooking
Χτυπάτε στο μίξερ το σκόρδο, καθαρισμένο, το βούτυρο, τα μυρωδικά, 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και τις αντσούγιες μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Φρυγανίζετε το ψωμί στο γκριλ από τη μία πλευρά. Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με τον πολτό από την άλλη πλευρά. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το εντεράκι και τις κόβετε στην πλάτη κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι χωρίς να χωριστούν. Τις ανοίγετε σαν πεταλούδα. Τις αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και βάζετε μία γαρίδα πάνω από κάθε φέτα. Αραδιάζετε όλες τις φέτες πάνω σε σχάρα και τις ψήνετε στο γκριλ για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Snack
All seasons
Aperitif
Shop this recipe
Essential ingredients
7064248
7062511
7062286
7064307
Load 4 more products