Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 6 κυδώνια
- Αλάτι
- 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 50 γρ. κουκουνάρια,καβουρδισμένα στο φούρνο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 350 γρ. αρνίσιο ή βόειο κιμά
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7064505
This item is no longer available
7231636
7064499
7101795
Load 4 more products
Start cooking
Πλένουμε τα κυδώνια. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Κόβουμε λίγο από το επάνω μέρος και το κρατάμε για καπάκι. Αδειάζουμε με το κουτάλι αρκετή από την ψίχα και μαζί αφαιρούμε και το κεντρικό στέλεχος που περιλαμβάνεικαι τα κουκούτσια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο.Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα καρυκεύματα και τα κουκουνάρια ροδισμένα. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ταψί φούρνου. Τα γεμίζουμε με τον κιμά και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και με 1 φλιτζάνι τσαγιού καυτό νερό. Ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο στους 180oC, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν περίπου για 30 -35 λεπτά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064505
This item is no longer available
7231636
7064499
7101795
Load 4 more products