Recipe Search ResultsΚυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο
Ab logo
  • Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο

Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 6 κυδώνια
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 50 γρ. κουκουνάρια,καβουρδισμένα στο φούρνο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 350 γρ. αρνίσιο ή βόειο κιμά
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7064505
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7101795
  • Start cooking

    Πλένουμε τα κυδώνια. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Κόβουμε λίγο από το επάνω μέρος και το κρατάμε για καπάκι. Αδειάζουμε με το κουτάλι αρκετή από την ψίχα και μαζί αφαιρούμε και το κεντρικό στέλεχος που περιλαμβάνεικαι τα κουκούτσια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο.Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα καρυκεύματα και τα κουκουνάρια ροδισμένα. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ταψί φούρνου. Τα γεμίζουμε με τον κιμά και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και με 1 φλιτζάνι τσαγιού καυτό νερό. Ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο στους 180oC, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν περίπου για 30 -35 λεπτά.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Dinner
    All seasons
    Main courses
    • Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7064505
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7101795