Κυδώνια με στήθος πάπιας και πετιμέζι
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 2 στήθοι πάπιας κομμένα οριζόντια στα δυο
- Αλάτι
- 1 πρέζα κόλιανδρο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 2 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες των 2-3εκ.
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Αραδιάζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού σε ένα μικρό πυρέξ,ελαφρά βουτυρωμένο, και τα περιχύνουμε με το πετιμέζι, το μισό ελαιόλαδο και τη μισή μαυροδάφνη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι μαζί με το κόλιανδρο. Τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180oC να καραμελώσουν. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και το περνάμε «γενναιόδωρα» με ελαιόλαδο και βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε «δυνατά» για πέντε λεπτά από κάθε μεριά. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και όπως είναι με το τηγάνι τα βάζουμε για πέντε ακόμα λεπτά στο φούρνο στους 180oC να γλασαριστούν. Σερβίρουμε τα φιλετάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με τα καραμελωμένα κυδώνια.