Recipe Search ResultsΚυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι
Ab logo
  • Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι

Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι

by THE SAUCHA LIFE
Η χορτοφαγική εκδοχή της κλασικής συνταγής για Κυπριακά αφέλια, που αντικαθιστά το χοιρινό με μελιτζάνα και δαμάσκηνα, για μια νόστιμη, υγιεινή παραλλαγή του αγαπημένου Κυπριακού πιάτου!

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Everyday recipe
Main courses
Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι

Ingredients for 4 People

4 People
  • αλάτι (για τα αφέλια)
  • αλάτι (για το πουργούρι)
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα (για τα αφέλια)
  • 2 ποτήρια ΑΒ Μακεδονικός Ξινόμαυρο κρασί (για τα αφέλια)
  • 4 μελιτζάνες (μεγάλες), κομμένες σε κύβους (για τα αφέλια)
  • 4 κουτ. σούπας ΑΒ σπόροι κόλιανδρου (για τα αφέλια)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα αφέλια)
  • φρέσκο δενδρολίβανο (για τα αφέλια)
  • 1 ξυλάκι κανέλα (για τα αφέλια)
  • 400 g τομάτα κονκασέ (για τα αφέλια)
  • πιπέρι (για τα αφέλια)
  • 1 πακέτο πλιγούρι Μακεδονίας Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ (για το πουργούρι)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το πουργούρι)
  • 1 τομάτα (φρέσκια), κομμένη σε κύβους (για το πουργούρι)
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού (για το πουργούρι)
  • 5 κούπες νερό, βραστό (για το πουργούρι)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το πουργούρι)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7070538
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671
  • Start cooking

    1. Τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο, μαζί με τον κόλιανδρο για περίπου 5’, σε μέτρια φωτιά.
    2. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, την τομάτα κονκασέ, τα δαμάσκηνα και το αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20’, μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό.

    Για το πουργούρι:
    3. Παράλληλα, σε ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη φρέσκια τομάτα σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
    4. Προσθέτουμε το πλιγούρι, το νερό, λίγο αλάτι και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε μέχρι το πλιγούρι να πιεί όλο το νερό.
    5. Σερβίρουμε τα αφέλια πάνω στο πουργούρι και γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο!

     

    Πηγή:

    THE SAUCHA LIFE http://www.thesauchalife.com/
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Vegetarian
    Everyday recipe
    Lunch
    Spring
    Main courses
    • Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7070538
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671