Recipe Search ResultsΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ab logo
  • ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

by Alexandros Papandreou

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ingredients for 2 People

2 People
  • 500 g Barilla Penne Rigate
  • 200 g Ασπρομανίταρα
  • 1 Κολοκυθάκι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 400 g μοσχαράκι κοκκινιστό
  • 150 g μοσχαρίσιο ζωμό
  • 400 g σάλτσα τομάτας
  • 300 g γραβιέρα τριμμένη
  • 200 g κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα λαχανικά, το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα, το καρότο, το κρεμμύδι και τα ασπρομανίταρα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το κοκκινιστό μοσχαράκι, το οποίο έχετε ξεφτίσει με τα χέρια σας, σβήνετε με τον μοσχαρίσιο ζωμό, προσθέτετε 200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μικρό πυρέξ περιχύνετε την μίση κρέμα γάλακτος, 100 γραμμάρια σάλτσα τομάτας και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη γραβιέρα. Καλύπτεται με τα λαζάνια, απλώνετε το 1/3 της γέμισης και επαναλαμβάνετε άλλες 2 στρώσεις με λαζάνια και γέμιση, τελειώνοντας με μία στρώση λαζάνια. Περιχύνετε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά περίπου. Όταν τα λαζάνια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε λίγη ώρα πριν τα κόψετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ