Start cooking
Καθαρίζετε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά χαλασμένα φύλλα και κόβετε την ρίζα τους για να είναι καθαρή. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε καλά και τα σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας βούτυρο και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Χαράζετε τα κάστανα και τα βράζετε σε νερό με λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καθαρίζετε. Τα σοτάρετε στο υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο (1+1 κουτ.σούπας). Αναμειγνύετε τη γαλέτα με τον μαϊντανό και πασπαλίζετε ένα σκεύος για ψήσιμο στον φούρνο και για σερβίρισμα στο τραπέζι. Αναμειγνύετε τα λαχανάκια με τα κάστανα σε ένα μπολ και τα μεταφέρετε μέσα στο σκεύος. Κόβετε μερικά κάστανα σε μικρά κομματάκια και ρίχνετε 1 κουτ. σούπας βούτυρο για να γίνουν ένας πολτός περίπου όσο μισό φλιτζάνι. Μοιράζετε τον πολτό ανάμεσα στα λαχανάκια και τα κάστανα για να γίνουν σώμα με το ψήσιμο. Αναμειγνύετε τα υλικά της επικάλυψης. Στρώνετε το μίγμα πάνω στο oγκρατέν και το καλύπτετε. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC κάτω από το γκριλ για 20 λεπτά, περίπου, ή μέχρι να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα. Το σερβίρετε ζεστό σαν συνοδευτικό για γαλοπούλα ή άλλο πουλερικό αλλά και για ένα ψητό κρέας.