facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα
Ab logo
  • Λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα
Λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα

Λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα

by Βίκυ Σμυρλή
Easy
31'- 60'
2/5
Medium

Ingredients forPeople

10 servings
  • 1,5 κιλά λαχανάκια Βρυξελλών φρέσκα, σοταρισμένα
  • 1 κιλό κάστανα βρασμένα, ελαφρά σοταρισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το σοτάρισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γαλέτα (για την επικάλυψη)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (για την επικάλυψη)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο (για την επικάλυψη)
  • Λίγο πιπέρι (για την επικάλυψη)
  • 1,5 κιλά λαχανάκια Βρυξελλών φρέσκα, σοταρισμένα
  • 1 κιλό κάστανα βρασμένα, ελαφρά σοταρισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το σοτάρισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γαλέτα (για την επικάλυψη)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (για την επικάλυψη)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο (για την επικάλυψη)
  • Λίγο πιπέρι (για την επικάλυψη)

Start cooking

Καθαρίζετε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά χαλασμένα φύλλα και κόβετε την ρίζα τους για να είναι καθαρή. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε καλά και τα σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας βούτυρο και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Χαράζετε τα κάστανα και τα βράζετε σε νερό με λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καθαρίζετε. Τα σοτάρετε στο υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο (1+1 κουτ.σούπας). Αναμειγνύετε τη γαλέτα με τον μαϊντανό και πασπαλίζετε ένα σκεύος για ψήσιμο στον φούρνο και για σερβίρισμα στο τραπέζι. Αναμειγνύετε τα λαχανάκια με τα κάστανα σε ένα μπολ και τα μεταφέρετε μέσα στο σκεύος. Κόβετε μερικά κάστανα σε μικρά κομματάκια και ρίχνετε 1 κουτ. σούπας βούτυρο για να γίνουν ένας πολτός περίπου όσο μισό φλιτζάνι. Μοιράζετε τον πολτό ανάμεσα στα λαχανάκια και τα κάστανα για να γίνουν σώμα με το ψήσιμο. Αναμειγνύετε τα υλικά της επικάλυψης. Στρώνετε το μίγμα πάνω στο oγκρατέν και το καλύπτετε. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC κάτω από το γκριλ για 20 λεπτά, περίπου, ή μέχρι να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα. Το σερβίρετε ζεστό σαν συνοδευτικό για γαλοπούλα ή άλλο πουλερικό αλλά και για ένα ψητό κρέας.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
Spring,Winter
Starters & nibbles

Shop recipe for 10 servings

  • ΛΑΧΑΝΟ ΤΥΠΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    This item is no longer available
    7063816
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307