Recipe Search ResultsΛάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια
Ab logo
  • Λάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια

Λάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό κόκκινο λάχανο ξυσμένο σε λεπτά κομμάτια
  • Αλάτι
  • 2 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 κιλό λουκάνικα χοιρινό σε κομμάτια
  • 3 κουταλιές του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 ψιλοτριμμένο κρεμμύδι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 χυμό από λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάχανο, προσθέτουμε τα κυδώνια,το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, κάνοντάς τους με τα χέρια ένα ελαφρύ μασάζ, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 2 ώρες εκτός ψυγείου να μαραθούν. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο ή το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να καραμελώσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα λουκάνικα και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει και αυτό χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο λάχανο μαζί με την μαρινάδα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά να σιγοβράσει.

 

Χρόνος προετοιμασίας:

15 λεπτά 

Χρόνος μαριναρίσματος:

2 ώρες περίπου 

Χρόνος μαγειρέματος:

40 λεπτά
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Λάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια

Shop this recipe

Essential ingredients