Λάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κιλό κόκκινο λάχανο ξυσμένο σε λεπτά κομμάτια
- Αλάτι
- 2 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1/2 κιλό λουκάνικα χοιρινό σε κομμάτια
- 3 κουταλιές του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
- 1 ψιλοτριμμένο κρεμμύδι
- 80 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 χυμό από λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7138341
7131860
This item is no longer available
7104641
7064221
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάχανο, προσθέτουμε τα κυδώνια,το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, κάνοντάς τους με τα χέρια ένα ελαφρύ μασάζ, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 2 ώρες εκτός ψυγείου να μαραθούν. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο ή το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να καραμελώσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα λουκάνικα και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει και αυτό χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο λάχανο μαζί με την μαρινάδα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά να σιγοβράσει.
Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτάΧρόνος μαριναρίσματος:
2 ώρες περίπουΧρόνος μαγειρέματος:
40 λεπτάRating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7138341
7131860
This item is no longer available
7104641
7064221
Load 4 more products