Recipe Search ResultsΛάχανο τουρσί
Ab logo
  • Λάχανο τουρσί

Λάχανο τουρσί

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Salad
Λάχανο τουρσί

Ingredients for 4 People

4 People
  • 7 μέτρια λάχανα χαλαρά (να μην είναι σφιχτά τα φύλλα τους)
  • 10 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κουταλιά σούπας ξινό (κιτρικό)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι ξηρό σε κόκκους ωμούς
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλάτι θαλασσινό χοντρό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κριθάρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062943
  • Ξυνό  50 gr
    This item is no longer available
    7064738
  • Start cooking

    Θα χρειασθούμε ένα ξύλινο ή πλαστικό βαρελάκι χωρητικότητας 5lt με κάνουλα στο κάτω μέρος. Πλένουμε τα λάχανα εξωτερικά και αφήνουμε να στραγγίσουν τα νερά τους. Αφαιρούμε τα εξωτερικά χοντρά φύλλα (περίπου 5-6). Τα γυρίζουμε ανάποδα και τα χαρακώνουμε σταυρωτά από τη μεριά του κοτσανιού. Το χάραγμα πρέπει να φτάνει μέχρι το κέντρο περίπου.

    Βάζουμε τα λάχανα στο βαρελάκι, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια, το κιτρικό, το αλάτι, το καλαμπόκι και το κριθάρι. Γεμίζουμε το βαρελάκι με νερό ώστε να καλυφθούν τα λάχανα. Αφήνουμε τα λάχανα τρεις εβδομάδες να «ζυμωθούν». Στο διάστημα αυτό αφαιρούμε κάθε μέρα λίγο υγρό από την κάτω μεριά του βαρελιού και το ρίχνουμε από πάνω. Τα λάχανα πρέπει να είναι πάντα σκεπασμένα με το υγρό γι’ αυτό αν διαπιστώσουμε ότι κατεβαίνει η στάθμη του, προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο λεμόνι. Μετά από 4 εβδομάδες το τουρσί είναι έτοιμο να καταναλωθεί.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Dinner
    All seasons
    Salad
    • Λάχανο τουρσί

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062943
  • Ξυνό  50 gr
    This item is no longer available
    7064738