Λαχανοντολμάδες Γαρίδας
by PESCANOVA
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Green Day
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 συσκευασία γαρίδα χωρίς κέλυφος PESCANOVA
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 g ρύζι καρολίνα
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 λεμόνι (χυμός)
- αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7525051
7143658
7064215
7132322
Load 4 more products
Start cooking
Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20’. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και αφαιρούμε τα εξωτερικά χοντρά φύλλα, τα οποία θα στρώσουμε στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας. Έπειτα, αφαιρούμε και τα εσωτερικά φύλλα που θα χρειαστούμε για να τυλίξουμε τους ντολμάδες. Παράλληλα, αποψύχουμε τις γαρίδες και τις ψιλοκόβουμε. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει ελαφρώς και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το καρότο, τις πιπεριές, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τις ψιλοκομμένες γαρίδες. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε ελαφρά. Στη συνέχεια, στον πάτο της κατσαρόλας στρώνουμε τα χοντρά φύλλα του λάχανου που έχουμε κρατήσει και πάνω τους τοποθετούμε τους ντολμάδες. Καλύπτουμε με το ζωμό λαχανικών, επιπλέον ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για περίπου 70’ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι ντολμάδες. Σερβίρουμε περιχύνοντας με ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτοντας λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Green Day
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7525051
7143658
7064215
7132322
Load 4 more products