Recipe Search ResultsΛαχανοντολμάδες με κιμά
Ab logo
  • Λαχανοντολμάδες με κιμά

Λαχανοντολμάδες με κιμά

by #MadeWithAB

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λαχανοντολμάδες με κιμά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 μεγάλο λάχανο λευκό
  • 500 g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 50 g ρύζι καρολίνα
  • 250 g τοματοχυμός
  • 1 αβγό
  • 1 κ/σ ξύδι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 250 ml ζεστό νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Start cooking

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, το αβγό, το ρύζι και το αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε. 2. Αφού ζυμώσουμε καλά τον κιμά, τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο. 3. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα που να χωράει το λάχανο, βάζουμε νερό να βράσει. 4. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το σκληρό, κάτω μέρος του λάχανου. 5. Βάζουμε το λάχανο μέσα στην κατσαρόλα και όταν αρχίζει να μαλακώνει και να «ανοίγει» τα φύλλα του, τα αφαιρούμε. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να βγουν όλα τα φύλλα. 6. Ξεχωρίζουμε τα χοντρά φύλλα, τα στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας. 7. Σε 1 φύλλο, βάζουμε 1 κ/σ από τη γέμιση με τον κιμά και το τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα. 8. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, τον έναν δίπλα στον άλλον. 9. Αφού ολοκληρώσουμε τους λαχανοντολμάδες προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ,τον τοματοχυμό αραιωμένο στο ζεστό νερό και το ελαιόλαδο. 10. Βάζουμε επάνω τους ένα πιάτο, που να αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες και πιέζουμε. 11. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 45’. 12. Σερβίρουμε με λεμόνι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Λαχανοντολμάδες με κιμά