Recipe Search ResultsΛαχανοντολμάδες
Ab logo
  • Λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες

by Νίκος Μαούνης

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λαχανοντολμάδες

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό λάχανο
  • 1/3 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουταλιά του γλυκού κύμινο ΑΒ
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη»
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα 365
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
  • 500 γρ. κιμά βόειο "AB MEAT FRESH"
  • 2 φρέσκα αβγά "AB CHOICE" xxl (για το αβγολέμονο)
  • 1/3 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 3 Χυμό από λεμόνια (για το αβγολέμονο)
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ AB (για το αβγολέμονο)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Κόβετε το λάχανο στη βάση του και αφαιρείτε το σκληρό μέρος, την «καρδιά», από το κάτω μέρος. Το ρίχνετε ολόκληρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το βράζετε για 15 λεπτά για να μαλακώσει. Το τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει εντελώς.Ετοιμάζετε παράλληλα τη γέμιση: Ανακατεύετε τον κιμά με το ρύζι,το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το κύμινο και τα αλατοπιπερώνετε.Βγάζετε ένα -ένα τα φύλλα από το λάχανο και τα απλώνετε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Παίρνετε ένα από τα φύλλα, αφαιρείτε το χοντρό μέρος και το σχίζετε στα δυο. Βάζετε μια κουταλιά μείγμα στο κάτω μέρος του φύλλου, διπλώνετε την οριζόντια πλευρά, μετά τις κάθετες πλευρές και τυλίγετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Στοιβάζετε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα.Όταν τελειώσετε, προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά. Χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι και το κορν φλάουρ, κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, παίρνετε αρκετό από το ζουμί του και το ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτετε το αβγολέμονο στο φαγητό. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

Χρόνος προετοιμασίας:

40 λεπτά 

Χρόνος μαγειρέματος:

1 ώρα περίπου
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Autumn,Winter
Main courses
  • Λαχανοντολμάδες

Shop this recipe

Essential ingredients