facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛαχανόρυζο με πάπρικα καπνιστή
Ab logo
  • Λαχανόρυζο με πάπρικα καπνιστή
Λαχανόρυζο με πάπρικα καπνιστή

Λαχανόρυζο με πάπρικα καπνιστή

by AB FOODSTORIES
Easy
31'- 60'
4/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 μικρό λάχανο (μαλακό, αφράτο)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης γλυκές, σε κύβους
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, πολτοποιημένα
  • 100 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 μικρό λάχανο (μαλακό, αφράτο)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης γλυκές, σε κύβους
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, πολτοποιημένα
  • 100 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Start cooking

Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και το ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρώς για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, 600 ml ζεστό νερό και το κομμένο λάχανο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, την πάπρικα και 150 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε με κουτάλα, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα, έως ότου φουσκώσει το ρύζι και δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Λάχανο Άσπρο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063804
  • Πιπεριές Τύπου Φλωρίνης Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063752
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    9,4 €/ L
    €9,40
    7143658