Λαγός ή κουνέλι με θυμάρι και κονιάκ στη γάστρα
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 2 People
- 1 μεγάλος λαγός ή κουνέλι ολόκληρο
- 2 γαρύφαλλα
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κ.σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 10 μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα
- Αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
- 4 κομμάτια θυμάρι (κατά προτίμηση ολόκληρα ανθισμένα κλαδιά)
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
Shop this recipe
Essential ingredients
7064505
7126679
7135652
7084536
Load 4 more products
Start cooking
Παίρνουμε το κουνέλι ή το λαγό και το ξεπλένουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο κρύο νερό. Το τοποθετούμε μέσα σε μια ευρύχωρη λεκάνη. Πασπαλίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά με το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και αλείφουμε με το μέλι. Τοποθετούμε στην κοιλιά του τα κρεμμυδάκια πάνω στα οποία έχουμε καρφώσει τα γαρύφαλλα και το σκόρδο. Στρώνουμε τον πάτο μιας ευρύχωρης γάστρας με τα κλαδιά του θυμαριού και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τοποθετούμε επάνω το κρέας και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξίδι. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180oC για 3-4 ώρες χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι.Σερβίρουμε το λαγό ή το κουνέλι μαζί με τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με άφθονη πράσινη σαλάτα ή λευκό ρύζι βουτύρου.
Χρόνος προετοιμασίας:
30 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος:
3- 4 ώρεςRating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064505
7126679
7135652
7084536
Load 4 more products