Λαλάγγια από την Καλαμάτα
Είναι πολλά περισσότερα από μία συνταγή #MadewithΑΒ! Είναι τα παραδοσιακά Λαλάγγια από την Καλαμάτα! Φτιαγμένα με μεράκι και αγνά υλικά σου προσφέρουμε τη γεύση της Πελοποννήσου στο πιάτο σου!
Difficulty
EasyDuration
>60'Rating
Not rated yetClassic
Other
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 12 People
- 350 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 g ξηρή μαγιά στιγμής
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 3/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 160 ml χλιαρό νερό
- ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
- ελιές καλαμών (για το σερβίρισμα)
- φέτα Π.Ο.Π (για το σερβίρισμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7087510
7083475
7070127
7136110
Load 4 more products
Start cooking
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, τόσο ώστε να μπορούμε να το αγγίξουμε με γυμνά χέρια. 2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το ζεστό ελαιόλαδο και τρίβουμε με τις παλάμες μας μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ψιχουλιαστό μίγμα. 3. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολάκι με νερό και αφήνουμε στην άκρη για 20’, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 4. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μίγμα μαγιάς, τα μπαχαρικά και το αλάτι, και ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια μέχρι να μην κολλάει πια η ζύμη. 5. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 60’ και την χωρίζουμε σε 12 κομμάτια. 6. Πλάθουμε λεπτά μακριά κορδόνια, με τα οποία δημιουργούμε μια σπείρα. 7. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα λαλάγγια.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7087510
7083475
7070127
7136110
Load 4 more products