facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛαβράκι φιλέτο με ταλιατέλες λαχανικών
Ab logo
  • Λαβράκι φιλέτο με ταλιατέλες λαχανικών
Λαβράκι φιλέτο με ταλιατέλες λαχανικών

Λαβράκι φιλέτο με ταλιατέλες λαχανικών

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Easy
1'- 30'
0/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φιλέτο λαβράκι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 πρέζα κόλιανδρο ψιλοτριμμένο
  • 100 ml ζωμό ψαριού
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού άνηθο
  • 30 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλο καρότο
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φιλέτο λαβράκι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 πρέζα κόλιανδρο ψιλοτριμμένο
  • 100 ml ζωμό ψαριού
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού άνηθο
  • 30 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλο καρότο
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

>Μαρινάρετε τα φιλέτα του ψαριού στο ελαιόλαδο, το κρασί και το κόλιανδρο για μισή ώρα. Τα τραβάτε από τη μαρινάδα και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι και τελειώνετε το ψήσιμό τους στο φούρνο στους 150°C. Προσοχή δεν πρέπει να τα αφήσετε περισσότερο από 5-7 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου ώστε να μην σας ξεραθούν). Kόβετε τα λαχανικά σας σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο ή με το ειδικό εργαλείο κουζίνας. Τα ζεματάτε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά(πρέπει να παραμείνουν τραγανά).Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Στο αντικολλητικό τηγάνι που έχετε ψήσει αρχικά τα φιλέτα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τις ελιές, το φρέσκο άνηθοκαι το ζωμό ψαριού ή τη μαρινάδα. Δοκιμάζετε αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα σας να βράσει για 3-4 λεπτά ώστε να αποκτήσει μια σχετικά πηκτή υφή. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό με μερικές «ταλιατέλες» λαχανικών στο πλάι και τη σάλτσα ελιάς.


Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings