Λαβράκι φιλέτο με ταλιατέλες λαχανικών
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 2 μεγάλα κολοκύθια
- 2 μεγάλο καρότο
- 30 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά του γλυκού άνηθο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
- 100 ml ζωμό ψαριού
- 1 πρέζα κόλιανδρο ψιλοτριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
- 1 κιλό φιλέτο λαβράκι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7231636
7063710
7063924
7064310
Load 4 more products
Start cooking
>Μαρινάρετε τα φιλέτα του ψαριού στο ελαιόλαδο, το κρασί και το κόλιανδρο για μισή ώρα. Τα τραβάτε από τη μαρινάδα και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι και τελειώνετε το ψήσιμό τους στο φούρνο στους 150°C. Προσοχή δεν πρέπει να τα αφήσετε περισσότερο από 5-7 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου ώστε να μην σας ξεραθούν). Kόβετε τα λαχανικά σας σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο ή με το ειδικό εργαλείο κουζίνας. Τα ζεματάτε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά(πρέπει να παραμείνουν τραγανά).Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Στο αντικολλητικό τηγάνι που έχετε ψήσει αρχικά τα φιλέτα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τις ελιές, το φρέσκο άνηθοκαι το ζωμό ψαριού ή τη μαρινάδα. Δοκιμάζετε αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα σας να βράσει για 3-4 λεπτά ώστε να αποκτήσει μια σχετικά πηκτή υφή. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό με μερικές «ταλιατέλες» λαχανικών στο πλάι και τη σάλτσα ελιάς.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7231636
7063710
7063924
7064310
Load 4 more products