facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛαβράκι γεμιστό με τομάτες, ελιές και κάπαρη
Ab logo
  • Λαβράκι γεμιστό με τομάτες, ελιές και κάπαρη
Λαβράκι γεμιστό με τομάτες, ελιές και κάπαρη

Λαβράκι γεμιστό με τομάτες, ελιές και κάπαρη

by #MadeWithAB
Εύκολο και νόστιμο ψάρι
Easy
31'- 60'
4/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 4 λαβράκια
  • 4 τομάτες
  • 50 g ελιές
  • 2 κ/σ κάπαρη
  • 2 παξιμάδια τριμμένα
  • 1 κ/σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ/σ άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ/σ ρίγανη
  • 150 ml τοματοχυμός
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι σε χυμό
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 λαβράκια
  • 4 τομάτες
  • 50 g ελιές
  • 2 κ/σ κάπαρη
  • 2 παξιμάδια τριμμένα
  • 1 κ/σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ/σ άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ/σ ρίγανη
  • 150 ml τοματοχυμός
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι σε χυμό
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • αλάτι

Start cooking

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC 2. Ξεπλένουμε τα λαβράκια κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. 3. Αφαιρούμε από τις τομάτες τη φλούδα, τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. 4. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τις τομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, τα παξιμάδια, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. 5. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα λαβράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. 6. Ανακατεύουμε τον τοματοχυμό, το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, τον μαϊντανό, τον άνηθο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα λαβράκια. 7. Ψήνουμε στον φούρνο 45’ στους 180οC και σερβίρουμε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses