Recipe Search ResultsΛαβράκι γεμιστό στη σχάρα
Ab logo
  • Λαβράκι γεμιστό στη σχάρα

Λαβράκι γεμιστό στη σχάρα

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

1'- 30'

Pricing

High

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λαβράκι γεμιστό στη σχάρα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3 λαβράκια μέτρια σε μέγεθος
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (για τη γέμιση)
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (για τη γέμιση)
  • 1 μικρό βολβό φινόκιο ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο φρέσκο (για τη γέμιση)
  • 4 κουταλιές της σούπας ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί (για τη γέμιση)
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα (για τη γέμιση)
  • 3 κλαδάκια δενδρολίβανο (για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Start cooking

    Πλένετε καλά τα λαβράκια και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε, την ψίχα του ψωμιού, το βούτυρο, το φινόκιο, το γάλα, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Γεμίζετε με το μίγμα τις κοιλιές των ψαριών και δένετε γύρω γύρω απαλά με σπάγκο κουζίνας. Λαδώνετε τη σχάρα στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα και ακουμπάτε επάνω τα ψάρια. Ψήνετε στους 180ºC για 10 λεπτά από κάθε μεριά. Έπειτα ανασηκώνετε τα ψάρια και ακουμπάτε επάνω στη σχάρα τα κλαδάκια από το δενδρολίβανο. Ψήνετε για 3 λεπτά ακόμα από κάθε πλευρά.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Λαβράκι γεμιστό στη σχάρα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248