Λαβράκι γεμιστό στη σχάρα
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
HighRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 3 λαβράκια μέτρια σε μέγεθος
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (για τη γέμιση)
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (για τη γέμιση)
- 1 μικρό βολβό φινόκιο ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο φρέσκο (για τη γέμιση)
- 4 κουταλιές της σούπας ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί (για τη γέμιση)
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα (για τη γέμιση)
- 3 κλαδάκια δενδρολίβανο (για τη γέμιση)
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7066076
This item is no longer available
7231636
7064229
7064248
Load 4 more products
Start cooking
Πλένετε καλά τα λαβράκια και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε, την ψίχα του ψωμιού, το βούτυρο, το φινόκιο, το γάλα, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Γεμίζετε με το μίγμα τις κοιλιές των ψαριών και δένετε γύρω γύρω απαλά με σπάγκο κουζίνας. Λαδώνετε τη σχάρα στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα και ακουμπάτε επάνω τα ψάρια. Ψήνετε στους 180ºC για 10 λεπτά από κάθε μεριά. Έπειτα ανασηκώνετε τα ψάρια και ακουμπάτε επάνω στη σχάρα τα κλαδάκια από το δενδρολίβανο. Ψήνετε για 3 λεπτά ακόμα από κάθε πλευρά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7066076
This item is no longer available
7231636
7064229
7064248
Load 4 more products