facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών
Ab logo
  • Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών
Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών

Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών

by MADEWITHAB
Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών
Easy
31'- 60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 6 φιλέτα ψαριού
  • 300 g κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 g πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 τομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ/σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 κ/γ θυμάρι
  • 1 κ/γ τοματοπελτές
  • 1000 ml καυτός ζωμός λαχανικών
  • 3 κ/σ ελαιόλαδο
  • 1 κ/γ βούτυρο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 6 φιλέτα ψαριού
  • 300 g κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 g πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 τομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ/σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 κ/γ θυμάρι
  • 1 κ/γ τοματοπελτές
  • 1000 ml καυτός ζωμός λαχανικών
  • 3 κ/σ ελαιόλαδο
  • 1 κ/γ βούτυρο

Start cooking

1. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο για 3-4’. 2. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σωτάρουμε για 1-2’, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το θυμάρι, τις τομάτες και αλατοπίπερο. 3. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, σε μικρές ποσότητες ανακατεύοντας τακτικά. 4. Μόλις προσθέσουμε και την τελευταία ποσότητα από τον ζωμό, προσθέτουμε τα φιλέτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετά από 3-4’ αποσύρουμε. 5. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings