Recipe Search ResultsΛαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών
Ab logo
  • Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών

Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών

by MADEWITHAB
Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών

Ingredients for 4 People

4 People
  • 300 g κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 φιλέτα ψαριού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ/γ βούτυρο
  • 3 κ/σ ελαιόλαδο
  • 1000 ml καυτός ζωμός λαχανικών
  • 1 κ/γ τοματοπελτές
  • 1/4 κ/γ θυμάρι
  • 2 κ/σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 τομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 100 g πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Start cooking

1. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο για 3-4’. 2. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σωτάρουμε για 1-2’, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το θυμάρι, τις τομάτες και αλατοπίπερο. 3. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό, σε μικρές ποσότητες ανακατεύοντας τακτικά. 4. Μόλις προσθέσουμε και την τελευταία ποσότητα από τον ζωμό, προσθέτουμε τα φιλέτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετά από 3-4’ αποσύρουμε. 5. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Λαβράκι ή τσιπούρα με κριθαρότο λαχανικών