facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο
Ab logo
  • Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο
Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο

Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Easy
1'- 30'
5/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 4 μέτρια λαβράκια
  • 5 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2,5 φλιτζάνια τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1,5 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
  • 1 Χυμό από λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1/2 Ξύσμα από λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 4 μέτρια λαβράκια
  • 5 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2,5 φλιτζάνια τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1,5 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
  • 1 Χυμό από λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1/2 Ξύσμα από λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)

Start cooking

Καθαρίζουμε τα ψάρια (εφόσον δεν χρησιμοποιήσουμε φιλέτα). Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σκορπάμε τριγύρω τον αρακά με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε βάζο που κλείνει καλά, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε και χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε το φαγητό και το βάζουμε στο κέντρο του φούρνου. Ανάβουμε το γκριλ στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 23-30 λεπτά περίπου.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses