Recipe Search ResultsΛαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο
Ab logo
  • Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο

Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 μέτρια λαβράκια
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1/2 Ξύσμα από λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1 Χυμό από λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1,5 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2,5 φλιτζάνια τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
  • 5 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Καθαρίζουμε τα ψάρια (εφόσον δεν χρησιμοποιήσουμε φιλέτα). Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σκορπάμε τριγύρω τον αρακά με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε βάζο που κλείνει καλά, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε και χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε το φαγητό και το βάζουμε στο κέντρο του φούρνου. Ανάβουμε το γκριλ στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 23-30 λεπτά περίπου.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο

Shop this recipe

Essential ingredients