Λαβράκι στον ατμό με σάλτσα τζίντζερ
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 μέτριο καρότο
- 2 κουταλιές του γλυκού κορνφλάουρ (για τη σάλτσα τζίντζερ)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό (για τη σάλτσα τζίντζερ)
- 2 κουταλιές της σούπας ξηρό άσπρο κρασί (για τη σάλτσα τζίντζερ)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα τζίντζερ)
- 2 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα τζίντζερ)
- 4 μικρά ολόκληρα λαβράκια
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 1 κλαδάκι σέλινο
- 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (για τη σάλτσα τζίντζερ)
Shop this recipe
Essential ingredients
7063927
7083721
7087788
7084654
Load 4 more products
Start cooking
Κόβετε λεπτές λωρίδες το καρότο, το σέλινο και τις πιπεριές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Βράζετε ή αχνίζετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε. Γεμίζετε τις κοιλιές των ψαριών με τα λαχανικά και κλείνετε με οδοντογλυφίδες. Λαδώνετε ελαφρά τα ψάρια. Σκεπάζετε τα ψάρια και τα βάζετε στον ατμό για 10 λεπτά περίπου, ή ώσπου να μαλακώσουν. Σάλτσα τζίντζερ: Αναμιγνύετε το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και το κρασί σε μικρό σκεύος. Βάζετε σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το ανακατωμένο κορνφλάουρ με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Ανακατεύετε μέχρι να βράσουν και να αρχίσουν να πήζουν. Ρίχνετε μετά τα κρεμμυδάκια. Βγάζετε τις οδοντογλυφίδες τα ψάρια και σερβίρετε με τη ζεστή σάλτσα τζίντζερ.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7063927
7083721
7087788
7084654
Load 4 more products