Recipe Search ResultsΛαβράκι στον ατμό με σάλτσα τζίντζερ
Ab logo
  • Λαβράκι στον ατμό με σάλτσα τζίντζερ

Λαβράκι στον ατμό με σάλτσα τζίντζερ

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λαβράκι στον ατμό με σάλτσα τζίντζερ

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 μέτριο καρότο
  • 2 κουταλιές του γλυκού κορνφλάουρ (για τη σάλτσα τζίντζερ)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό (για τη σάλτσα τζίντζερ)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξηρό άσπρο κρασί (για τη σάλτσα τζίντζερ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα τζίντζερ)
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα τζίντζερ)
  • 4 μικρά ολόκληρα λαβράκια
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (για τη σάλτσα τζίντζερ)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7063927
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 gr
    3,1 Ε/ Kg
    €0,62
    7083721
  • Σάλτσα Σόγιας 150 ml
    150 ml
    25,73 Ε/ L
    €3,86
    7084654
  • Start cooking

    Κόβετε λεπτές λωρίδες το καρότο, το σέλινο και τις πιπεριές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Βράζετε ή αχνίζετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε. Γεμίζετε τις κοιλιές των ψαριών με τα λαχανικά και κλείνετε με οδοντογλυφίδες. Λαδώνετε ελαφρά τα ψάρια. Σκεπάζετε τα ψάρια και τα βάζετε στον ατμό για 10 λεπτά περίπου, ή ώσπου να μαλακώσουν. Σάλτσα τζίντζερ: Αναμιγνύετε το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και το κρασί σε μικρό σκεύος. Βάζετε σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το ανακατωμένο κορνφλάουρ με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Ανακατεύετε μέχρι να βράσουν και να αρχίσουν να πήζουν. Ρίχνετε μετά τα κρεμμυδάκια. Βγάζετε τις οδοντογλυφίδες τα ψάρια και σερβίρετε με τη ζεστή σάλτσα τζίντζερ.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Λαβράκι στον ατμό με σάλτσα τζίντζερ

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7063927
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 gr
    3,1 Ε/ Kg
    €0,62
    7083721
  • Σάλτσα Σόγιας 150 ml
    150 ml
    25,73 Ε/ L
    €3,86
    7084654