Recipe Search ResultsΛαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο
Ab logo
  • Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο

Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο

Ingredients for 1 People

1 People
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 φινόκιο
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 6 λαβράκια, καθαρισμένα
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, σε ροδέλες
  • 1 φλ. ελιές μαύρες
  • 2 κ. σ. κάππαρη
  • 150 ml κρασί λευκό

Start cooking

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. • Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες, κρατάμε τις τούφες της κορυφής στην άκρη και τις ψιλοκόβουμε. • Σε βαθύ ταψί βάζουμε τα λαβράκια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο την πλάτη και την κοιλιά τους. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. • Βάζουμε μερικές φέτες φινόκιο και ροδέλες λεμονιού στην κοιλιά, σκορπίζουμε τις υπόλοιπες στο ταψί, αλείφοντάς τες με λάδι. Από πάνω σκορπίζουμε τις ελιές και την κάππαρη. • Ψήνουμε για 15’. Περιχύνουμε τα ψάρια με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10’. • Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με τις τούφες από το φινόκιο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring
Main courses
  • Λαβράκια στο φούρνο µε φινόκιο