Recipe Search ResultsΛαζάνια με φρέσκο και καπνιστό σολομό
Ab logo
  • Λαζάνια με φρέσκο και καπνιστό σολομό

Λαζάνια με φρέσκο και καπνιστό σολομό

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λαζάνια με φρέσκο και καπνιστό σολομό

Ingredients for 4 People

4 People
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι (για τη μπεσαμέλ)
  • 200 γρ. σολομό καπνιστό
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 400 γρ. φιλέτα φρέσκου σολομού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια τομάτα
  • 400 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο
  • 8 πράσινα λαζάνια (με σπανάκι)
  • ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • Τριμμένη Παρμεζάνα
  • 50 γρ. βούτυρο (για τη μπεσαμέλ)
  • 3,5 φλιτζάνια ζεστό γάλα (για τη μπεσαμέλ)
  • 50 γρ. αλεύρι (για τη μπεσαμέλ)
  • αλάτι (για τη μπεσαμέλ)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7242343
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Λαζάνια Verdi 500 gr
    500 gr
    5,1 Ε/ Kg
    €2,55
    7084873
  • Καπνιστός Σολωμός Σκωτίας  100 gr
    This item is no longer available
    7080752
  • Start cooking

    Ψιλοκόβετε τον φρέσκο σολομό, και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά ακόμα. Τα σβήνετε με το κρασί ή τη βότκα. Προσθέτετε την τομάτα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τον σολομό να κρυώσει. Στο διάστημα αυτό, σοτάρετε το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με μπόλικο άνηθο. Κόβετε τον καπνιστό σολομό σε λεπτές λωρίδες. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Ρίχνετε λίγο λίγο το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά, μέχρι να γίνει μία λεία και ελαφρώς πηχτή σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος, απλώνετε το μισό μίγμα σολομού-ντομάτας και τις μισές λωρίδες καπνιστού σολομού. Σκεπάζετε με τη μισή ποσότητα του σπανακιού, αραδιάζετε από πάνω τα μισά φύλλα των λαζανιών, τα σκεπάζετε με τη μισή μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί τριμμένο. Επαναλαμβάνετε από πάνω με τα υπόλοιπα υλικά: Σολομός, σπανάκι, λαζάνια, μπεσαμέλ, τυρί τριμμένο. Βάζετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα λαζάνια. Δοκιμάζετε αν ψήθηκαν βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν η λάμα εισχωρεί με ευκολία είναι έτοιμα. Τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρετε.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Λαζάνια με φρέσκο και καπνιστό σολομό

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7242343
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Λαζάνια Verdi 500 gr
    500 gr
    5,1 Ε/ Kg
    €2,55
    7084873
  • Καπνιστός Σολωμός Σκωτίας  100 gr
    This item is no longer available
    7080752