Λαζάνια με κοτόπουλο σε ατομικές φόρμες
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 2 People
- 13 λαζάνια
- Αλάτι
- βούτυρο φρέσκο
- Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light ή μπεσαμέλ
- 2 κουταλιές μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κουτί τοματάκια κονκασέ
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένα σχεδόν σαν χοντδοκομμένο κιμά
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 4 μέτρια κολοκυθάκια
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7083931
7079549
7076495
This item is no longer available
7231636
Load 4 more products
Start cooking
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή μικρούς κύβους σαν ζάρια, τα αλατίζετε και τα τηγανίζετε ελαφρά σε ελαιόλαδο. Τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σοτάρετε ξεχωριστά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και σοτάρετε μερικά λεπτά ακόμα. Ρίχνετε την τομάτα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό λίγα λίγα τα λαζάνια για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ευλύγιστα. Μέσα στο νερό έχετε ρίξει 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα βγάζετε προσεχτικά με τσιμπίδα και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβετε 3-4 λαζάνια με ψαλίδι σε τετράγωνα μικρά κομμάτια σε μέγεθος που να χωρούν στις φόρμες. Λαδώνετε 8 μικρές μεταλλικές φόρμες (από αυτές που φτιάχνετε την κρέμα καραμελέ) ή 4 πυρίμαχες ατομικές, και σκεπάζετε τα πλαϊνά τοιχώματα με 1 ή 2 μαλακωμένα λαζάνια, τοποθετημένα όρθια. Καλύπτετε τον πάτο με λίγη κρέμα ή μπεσαμέλ και τον σκεπάζετε με ένα τετράγωνο κομμάτι από μαλακωμένο λαζάνι. Ρίχνετε μια κουταλιά από το μίγμα του κοτόπουλου, και από πάνω μερικά κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με τυρί. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο κομμάτι από λαζάνι. Επαναλαμβάνετε το ίδιο, πιέζοντας ελαφρά κάθε στρώση, μέχρι να καλυφθεί τελείως η φόρμα. Τελειώνετε με λαζάνι.Περιχύνετε τις φόρμες με κρέμα γάλακτος ή αραιή μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τυρί και βάζετε από πάνω ένα κόμπο βούτυρο φρέσκο.Όταν τελειώσετε με όλες τις φόρμες, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως, και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7083931
7079549
7076495
This item is no longer available
7231636
Load 4 more products