facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛαζάνια με κοτόπουλο σε ατομικές φόρμες
Ab logo
  • Λαζάνια με κοτόπουλο σε ατομικές φόρμες
Λαζάνια με κοτόπουλο σε ατομικές φόρμες

Λαζάνια με κοτόπουλο σε ατομικές φόρμες

by Σιμόνη Καφίρη
Hard
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

2 servings
  • 13 λαζάνια
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένα σχεδόν σαν χοντδοκομμένο κιμά
  • 1 κουτί τοματάκια κονκασέ
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light ή μπεσαμέλ
  • ελαιόλαδο
  • Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 13 λαζάνια
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένα σχεδόν σαν χοντδοκομμένο κιμά
  • 1 κουτί τοματάκια κονκασέ
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light ή μπεσαμέλ
  • ελαιόλαδο
  • Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή μικρούς κύβους σαν ζάρια, τα αλατίζετε και τα τηγανίζετε ελαφρά σε ελαιόλαδο. Τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σοτάρετε ξεχωριστά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και σοτάρετε μερικά λεπτά ακόμα. Ρίχνετε την τομάτα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό λίγα λίγα τα λαζάνια για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ευλύγιστα. Μέσα στο νερό έχετε ρίξει 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα βγάζετε προσεχτικά με τσιμπίδα και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβετε 3-4 λαζάνια με ψαλίδι σε τετράγωνα μικρά κομμάτια σε μέγεθος που να χωρούν στις φόρμες. Λαδώνετε 8 μικρές μεταλλικές φόρμες (από αυτές που φτιάχνετε την κρέμα καραμελέ) ή 4 πυρίμαχες ατομικές, και σκεπάζετε τα πλαϊνά τοιχώματα με 1 ή 2 μαλακωμένα λαζάνια, τοποθετημένα όρθια. Καλύπτετε τον πάτο με λίγη κρέμα ή μπεσαμέλ και τον σκεπάζετε με ένα τετράγωνο κομμάτι από μαλακωμένο λαζάνι. Ρίχνετε μια κουταλιά από το μίγμα του κοτόπουλου, και από πάνω μερικά κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με τυρί. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο κομμάτι από λαζάνι. Επαναλαμβάνετε το ίδιο, πιέζοντας ελαφρά κάθε στρώση, μέχρι να καλυφθεί τελείως η φόρμα. Τελειώνετε με λαζάνι.Περιχύνετε τις φόρμες με κρέμα γάλακτος ή αραιή μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τυρί και βάζετε από πάνω ένα κόμπο βούτυρο φρέσκο.Όταν τελειώσετε με όλες τις φόρμες, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως, και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 2 servings

  • This item is no longer available
    7063715
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248