Recipe Search ResultsΛαζάνια με μελιτζάνες και 3 τυριά
Ab logo
  • Λαζάνια με μελιτζάνες και 3 τυριά

Λαζάνια με μελιτζάνες και 3 τυριά

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

4 of 5
Classic
Easter
Main courses
Λαζάνια με μελιτζάνες και 3 τυριά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3 τομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε φέτες κατά μήκος
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια χυμός τομάτας Passata AB
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 3 φλιτζάνια μίγμα από 3 τυριά της αρεσκείας σας
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7083931
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063842
  • Start cooking

    Ξεπικρίζετε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις στρώνετε σε λαδωμένο ταψί. Τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά περίπου και από τις 2 πλευρές. Όσο μουλιάζετε τις μελιτζάνες ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

    Διαλέγετε ένα σκεύος για ψήσιμο στον φούρνο που να χωράει ίσα-ίσα τα 4 φύλλα λαζάνια, το ένα δίπλα στο άλλο. Λαδώνετε το σκεύος και απλώνετε μέσα 4 φύλλα λαζάνια. Πάνω στα λαζάνια στρώνετε τις μισές μελιτζάνες, τις πασπαλίζετε με 1/3 από το τυρί και από πάνω απλώνετε στρώσεις από τις μισές φέτες τομάτας, τη μισή ποσότητα από το τριμμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

    Σκεπάζετε τη γέμιση με 4 φύλλα λαζάνια και επαναλαμβάνετε με μια στρώση μελιτζάνες, 1/3 από τα τυριά (κρατάτε λίγο για την επιφάνεια) μια στρώση τομάτες, κρεμμύδι και μαϊντανό. Κλείνετε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα λαζάνια.

    Ρίχνετε μια πρέζα ζάχαρη και αλατοπίπερο στον τοματοχυμό και τον ρίχνετε στο σκεύος με προσοχή από τα πλαϊνά του για να πάει μέχρι κάτω. Κάνετε το ίδιο με το ελαιόλαδο. Κρατάτε λίγο ελαιόλαδο, λαδώνετε τα φύλλα της επιφάνειας και τα πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε.

    Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά. Το ξεσκεπάζετε και ψήνετε τα λαζάνια για 15 λεπτά ακόμη για να γκρατιναριστούν κάτω από το γκριλ. Προσοχή να μην αρπάξουν. Σερβίρετε τα λαζάνια ζεστά.

    TIP Για να έχετε μια σιγουριά ότι τα λαζάνια δεν θα ξεραθούν με το ψήσιμο τα βουτάτε με πολύ γρήγορη παραμονή στο νερό, ίσα-ίσα να βραχούν και τα στρώνετε στο σκεύος με προσοχή για να σπάσουν. Ακόμη και να σπάσει ένα κομμάτι το ενώνετε με το άλλο. Ο όγκος τοματοχυμού-λαδιού που θα ρίξετε στα λαζάνια καλό είναι να τα καλύπτει κατά το 1/3.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Easter
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Λαζάνια με μελιτζάνες και 3 τυριά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7083931
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063842