facebook-pixel
Recipe Search ResultsΛαζάνια με σπανάκι που γίνονται...κανελόνια
Ab logo
  • Λαζάνια με σπανάκι που γίνονται...κανελόνια
Λαζάνια με σπανάκι που γίνονται...κανελόνια

Λαζάνια με σπανάκι που γίνονται...κανελόνια

by Σιμόνη Καφίρη
Average
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 300 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 12 πράσινα λαζάνια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 αβγά
  • 12 φέτες μορταδέλα
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • μπεσαμέλ
  • βούτυρο φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 12 πράσινα λαζάνια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 αβγά
  • 12 φέτες μορταδέλα
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • μπεσαμέλ
  • βούτυρο φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Ψιλοκόβετε το άσπρο μέρος των κρεμμυδιών. Κρατάτε στην άκρη τα πράσινα φύλλα ολόκληρα. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του. Πασπαλίζετε με τον άνηθο, προσθέτετε 4 κουταλιές μπεσαμέλ, τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα και το ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ όπως στη συνταγή για τα λαζάνια αλα μπολονέζε. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό λίγα λίγα τα λαζάνια για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν ευλύγιστα. Μέσα στο νερό έχετε ρίξει 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα βγάζετε προσεχτικά με τσιμπίδα και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Παίρνετε ένα φύλλο λαζανιού, απλώνετε από πάνω μια λεπτή στρώση από το μίγμα του σπανακιού, το σκεπάζετε με μια φέτα μορταδέλα (την κόβετε στο ίδιο μέγεθος, αν περισσεύει) και τυλίγετε σφιχτά σε ρολό. Το κόβετε στη μέση και στερεώνετε τα ρολάκια με σπάγκο μαγειρικής ή οδοντογλυφίδα. Ετοιμάζετε και τα υπόλοιπα ρολάκια. Τοποθετείτε τα τυλιγμένα λαζάνια όρθια, σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με ένα λεπτό στρώμα μπεσαμέλ. Τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο Βάζετε πάνω από κάθε ρολάκι ένα κόμπο φρέσκο βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10-15 λεπτά. Ζεματάτε τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ευλύγιστα και δένετε με αυτά τα ρολάκια, αφού αφαιρέσετε τιςοδοντογλυφίδες ή τον σπάγκο για ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses