Lemon velvet cake
by AB Foodstories

Easy
>60'
0/5
Low
Ingredients for
Ingredients 6 servings
- 250 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το κέικ)
- 3 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ (για το κέικ)
- 75 g ινδοκάρυδο, τριμμένο (για το κέικ)
- 250 g βούτυρο ανάλατο (για το κέικ)
- 300 g λευκή ζάχαρη ΑΒ (για το κέικ)
- 6 αβγά εξαιρετικά φρέσκα αχυρώνα ΑΒ medium (για το κέικ)
- 2 λεμόνια, ξύσμα (για το κέικ)
- 2 λάιμ, ξύσμα (για το κέικ)
- 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ΑΒ (για το κέικ)
- 2 λεμόνια, χυμός (για το σιρόπι)
- 2 λάιμ, χυμός (για το σιρόπι)
- 5 κ.σ. ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 20 ml νερό (για το σιρόπι)
- 120 g χυμός λεμονιού (για την επικάλυψη)
- 6 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για την επικάλυψη)
- 190 g ζάχαρη κρυσταλλική (για την επικάλυψη)
- 15 g κορν φλάουρ (για την επικάλυψη)
- 3 λεμόνια, ξύσμα (για την επικάλυψη)
- 200 g βούτυρο μαλακωμένο, σε κύβους (για την επικάλυψη)
- 250 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το κέικ)
- 3 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ (για το κέικ)
- 75 g ινδοκάρυδο, τριμμένο (για το κέικ)
- 250 g βούτυρο ανάλατο (για το κέικ)
- 300 g λευκή ζάχαρη ΑΒ (για το κέικ)
- 6 αβγά εξαιρετικά φρέσκα αχυρώνα ΑΒ medium (για το κέικ)
- 2 λεμόνια, ξύσμα (για το κέικ)
- 2 λάιμ, ξύσμα (για το κέικ)
- 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ΑΒ (για το κέικ)
- 2 λεμόνια, χυμός (για το σιρόπι)
- 2 λάιμ, χυμός (για το σιρόπι)
- 5 κ.σ. ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 20 ml νερό (για το σιρόπι)
- 120 g χυμός λεμονιού (για την επικάλυψη)
- 6 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για την επικάλυψη)