Recipe Search ResultsLemon velvet cake
Ab logo
  • 00:00
    -00:59
  • Lemon velvet cake

Lemon velvet cake

by AB Foodstories

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Sunday Course,Nights with friends,Party
Desserts
Lemon velvet cake

Ingredients for 6 People

6 People
  • 3 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ (για το κέικ)
  • 75 g ινδοκάρυδο, τριμμένο (για το κέικ)
  • 250 g βούτυρο ανάλατο (για το κέικ)
  • 300 g λευκή ζάχαρη ΑΒ (για το κέικ)
  • 6 αβγά εξαιρετικά φρέσκα αχυρώνα ΑΒ medium (για το κέικ)
  • 2 λεμόνια, ξύσμα (για το κέικ)
  • 2 λάιμ, ξύσμα (για το κέικ)
  • 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ΑΒ (για το κέικ)
  • 250 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το κέικ)
  • 200 g βούτυρο μαλακωμένο, σε κύβους (για την επικάλυψη)
  • 3 λεμόνια, ξύσμα (για την επικάλυψη)
  • 15 g κορν φλάουρ (για την επικάλυψη)
  • 190 g ζάχαρη κρυσταλλική (για την επικάλυψη)
  • 6 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για την επικάλυψη)
  • 120 g χυμός λεμονιού (για την επικάλυψη)
  • 20 ml νερό (για το σιρόπι)
  • 5 κ.σ. ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 2 λάιμ, χυμός (για το σιρόπι)
  • 2 λεμόνια, χυμός (για το σιρόπι)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

• Επικάλυψη: Την ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα. Βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού με τα αβγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και μέχρι να πήξει η κρέμα.
• Περνάμε την κρέμα από σήτα και ενσωματώνουμε το βούτυρο σταδιακά, ανακατεύοντας με σύρμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
• Κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στον αέρα. Παίρνουμε 2 όμοια ταψάκια διαμέτρου 21 εκ. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη βάση τους με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά. • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1 πρέζα αλάτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αβγά, σπρώχνοντας προς τα κάτω με πλαστική σπάτουλα τα υπολείμματα στα τοιχώματα του μπολ.
• Ρίχνουμε το ξύσμα των λεμονιών και το γιαούρτι και, αφού ομογενοποιηθούν στη ζύμη, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και την καρύδα.
• Μοιράζουμε τη ζύμη στα ταψάκια και ψήνουμε τα κέικ για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν σωστά. Τσεκάρουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του, η οποία πρέπει να βγαίνει καθαρή.
• Σιρόπι λεμονιού: Εν τω μεταξύ, βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
• Μόλις ξεφουρνίσουμε τα κέικ, αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε. Ισιώνουμε την επιφάνειά τους κόβοντας με μαχαίρι και με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε παντού με το σιρόπι, όπως είναι στη φόρμα, και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
• Αναποδογυρίζουμε το πρώτο κέικ σε πιατέλα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Αλείφουμε μία λεπτή στρώση κρέμας λεμονιού και αναποδογυρίζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα λεμονιού. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Sunday Course,Nights with friends,Party
Dessert
Autumn
Desserts
  • 00:00
    -00:59
  • Lemon velvet cake

Shop this recipe

Essential ingredients