Recipe Search ResultsLemon velvet cake
Ab logo

Lemon velvet cake

by AB Foodstories
Lemon velvet cake
Easy
>60'
0/5
Low

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 250 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το κέικ)
  • 3 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ (για το κέικ)
  • 75 g ινδοκάρυδο, τριμμένο (για το κέικ)
  • 250 g βούτυρο ανάλατο (για το κέικ)
  • 300 g λευκή ζάχαρη ΑΒ (για το κέικ)
  • 6 αβγά εξαιρετικά φρέσκα αχυρώνα ΑΒ medium (για το κέικ)
  • 2 λεμόνια, ξύσμα (για το κέικ)
  • 2 λάιμ, ξύσμα (για το κέικ)
  • 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ΑΒ (για το κέικ)
  • 2 λεμόνια, χυμός (για το σιρόπι)
  • 2 λάιμ, χυμός (για το σιρόπι)
  • 5 κ.σ. ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 20 ml νερό (για το σιρόπι)
  • 120 g χυμός λεμονιού (για την επικάλυψη)
  • 6 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για την επικάλυψη)
  • 190 g ζάχαρη κρυσταλλική (για την επικάλυψη)
  • 15 g κορν φλάουρ (για την επικάλυψη)
  • 3 λεμόνια, ξύσμα (για την επικάλυψη)
  • 200 g βούτυρο μαλακωμένο, σε κύβους (για την επικάλυψη)
  • 250 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το κέικ)
  • 3 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ (για το κέικ)
  • 75 g ινδοκάρυδο, τριμμένο (για το κέικ)
  • 250 g βούτυρο ανάλατο (για το κέικ)
  • 300 g λευκή ζάχαρη ΑΒ (για το κέικ)
  • 6 αβγά εξαιρετικά φρέσκα αχυρώνα ΑΒ medium (για το κέικ)
  • 2 λεμόνια, ξύσμα (για το κέικ)
  • 2 λάιμ, ξύσμα (για το κέικ)
  • 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ΑΒ (για το κέικ)
  • 2 λεμόνια, χυμός (για το σιρόπι)
  • 2 λάιμ, χυμός (για το σιρόπι)
  • 5 κ.σ. ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 20 ml νερό (για το σιρόπι)
  • 120 g χυμός λεμονιού (για την επικάλυψη)
  • 6 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ (για την επικάλυψη)